Un nou brand chinez va fi vândut în România. Mașinile vor fi livrate în a doua jumătate a anului

Autor: Ionuț Vîlciu 16 apr. 2024 Știri auto
Un nou brand chinez va fi vândut în România. Mașinile vor fi livrate în a doua jumătate a anului

Un nou producător de automobile va intra pe piața din România. Inițial vor fi vândute două vehicule comerciale ușoare.

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că a încheiat un acord pentru a importa pe piața din România brandul chinez de vehicule comerciale Farizon. Parte a grupului Geely, acesta va fi prezent inițial pe piața din țara noastră cu modelele V6E si SuperVan.

AutoWallis va fi distribuitorul exclusiv pentru aceste van-uri în 8 țări din Europa Centrală și de Est. Țările în care utilitarele vor fi vândute sunt: Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia și Slovenia, Ungaria și România.

Utilitarele vor începe să fie livrate în a două jumătate a anului

Distribuția mărcii Farizon va începe în a doua jumătate a anului 2024, începând cu modelele V6E și SuperVan,  a spus Andrew Prest, șeful unității de afaceri de distribuție a AutoWallis. În cele 8 țări în care AutoWallis va vinde marca Farizon, în 2023 au fost înmatriculate 176.839 de vehicule comerciale ușoare, piața poloneză reprezentând o treime din vânzările totale.

În ceea ce privește această cifră, el a subliniat că acordul are importanță strategică, deoarece AutoWallis a distribuit până acum piese de schimb doar în Polonia: pasul actual va oferi o bază pentru prezența grupului pe o piață importantă în care au fost vândute 576.850 de vehicule noi în 2023.

Farizon este o marcă lansată în 2016 și deținută de Geely Auto. Brandul produce vehicule comerciale și este prima marcă din China care oferă vehicule comerciale grele și ușoare și autobuze, precum și primul camion greu M100 din lume care funcționează pe bază de metanol. După Asia, marca a intrat pe piețele internaționale și este prezentă în prezent în America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est, iar în 2024 a început să intre și pe piețe din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoWallis


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide