Un nou oraș din România în care străzile sunt închise circulației în weekend

Autor: Cristian Agatie 06 iul. 2021 Știri auto

După București, avem un nou oraș din România în care străzile sunt închise circulației mașinilor în weekend. Comentariile șoferilor sunt neprețuite.

Intră în Galeria FOTO

Celebra replică din fabula lui Grigore Alexandrescu, „Câinele și cățelul” este definitorie pentru caracterul românilor. „Noi vrem egalitate, dar nu pentru căței” înseamnă că atunci când suntem la volan vrem să fim tratați corect de cei care au mașini mai mari sau mai scumpe, dar dăm cu mașina peste cei cu biciclete, pentru că, nu-i așa? – ne încurcă. Dacă suntem pe biciclete, desigur, înjurăm șoferii nesimțiți care ne taie calea, dar doborâm fără regrete pietonul care își vede liniștit de trotuarul său.

Prin urmare, e normal ca șoferii să înjure când străzile sunt închise circulației pentru a fi transformate în spații pietonale. În fiecare weekend, în București se întâmplă acest lucru. În fiecare weekend, șoferii își ventilează frustrările când dau peste drumurile închise. În curând, și Timișorenii vor avea străzi închise în centrul orașului. Și chiar dacă acest lucru se va întâmpla abia peste trei săptămâni, asta nu înseamnă că oamenii nu au început să se plângă de pe acum.

Oraș din România în care străzile sunt închise circulației în weekend. Ce trebuie știut

Potrivit unui anunț făcut de primarul Timișoarei, străzile din centrul oraşului vor fi închise pentru maşini, iar pe carosabil vor fi organizate activităţi pentru membrii comunităţii. Proiectul lansat de Primărie se numeşte „Petrecere de pietoni” şi se va desfăşura în weekend, pe 24 şi 25 iulie. Trebuie să recunoaștem că denumirea este ceva mai inspirată decât „Străzi deschise” de la București.

„Petrecere de pietoni! În 24-25 iulie vom închide parţial sau total câteva artere mari pe care vor avea loc concerte, vizionări de filme, activităţi sportive şi de recreere, ateliere pentru copii. Vrem să arătăm că spaţiul public poate fi pus la dispoziţie pentru toată lumea, nu este doar pentru maşini, ci pentru toată comunitatea” , a anunţat primarul Timişoara Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului Fritz, vor fi trei zone principale care vor fi închise pentru maşini. Pe una dintre cele patru benzi ale unui bulevard vor putea trece doar bicicletele şi tricicletele, iar în alte părţi traficul auto va fi complet interzis deoarece pe carosabil vor fi montate ecrane pentru filme, scene pentru spectacole şi obiecte pentru diferite activităţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide