Un nou record de alcoolemie la volan. Omul încă stătea în picioare!

Autor: Cristian Agatie 31 iul. 2021 Știri auto

Polițiștii din Galați au înregistrat un nou record de alcoolemie la volan: 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din fericire, bărbatul a fost tras pe dreapta înainte de a produce o tragedie. Surprinzător este că omul încă mai stătea în picioare.

Intră în Galeria FOTO

Românii se întrec în recorduri nedorite și, din păcate, câștigă de mai multe ori decât pierd. În spatele recordului de morți în accidente rutiere în Europa stau, firesc, alte recorduri pe care românii se străduiesc să le doboare în permanență, de parcă ar merge cu echipa Guinness după ei. La loc de cinste se află recordul de viteză pe diferite sectoare de drum, dar și recordul de alcoolemie, care este doborât mai des decât ar trebui de cei care-și testează constant limitele.

În această categorie putem nota isprava unui șofer din Galați, care a fost oprit de polițiști și pus să sufle în alcooltester. Legenda spune că aparatul nu și-a mai revenit după această experiență, cifra afișată pe ecran fiind de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul gălățean se descurca destul de bine la statul în picioare și explica polițistului, monosilabic, unde a băut atât de mult. Este cea mai mare alcoolemie înregistrată în România în cazul unui șofer, cu toate că un biciclist l-a umilit de-a dreptul. Recordul său, 4,35 la mie, stă în picioare deja de trei ani, chiar mai bine decât șoferul din Galați. Iar dacă mașina are patru roți, bicicleta are, firesc, doar două, de unde și performanța cu atât mai impresionantă a biciclistului din Dâmbovița.

Citește și…

Un nou record de alcoolemie la volan. Recordul pe picioare pare încă imposibil de bătut

„La data de 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat, în trafic, un conducător auto, de 54 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Uzina de Apă, având direcția de mers dinspre strada Stadionului, către strada Cloșca, din municipiul Galați, sub influența alcoolului. La testarea alcoolscopică, a rezultat 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei” anunță, sec, comunicatul polițiștilor.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal  pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar bărbatul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, pe baza de ordonanță și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.

Desigur, fiind oameni cu responsabilitate, nici gălățeanul nici dâmbovițeanul nu au putut arăta tot ce pot. Astfel, cea mai mare alcoolemie înregistrată la un bărbat a fost de peste 6 grame de alcool la litru, în timp ce femeile stau chiar mai bine, cu un record de 7,55 g/l. În cazul adolescenților, recordul este de 5,78 g/l și aparține unui tânăr de 15 ani. Toate aceste cazuri au fost măsurate în județul Iași.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide