Un nou sistem electric de propulsie pentru Citroen e-C4 și e-C4 X

Autor: Bogdan Bârliga 03 mai 2023 Știri auto

Citroen a lansat un nou sistem electric de propulsie pentru modelele e-C4 și e-C4 X. Pe lângă o creștere a puterii noul sistem va oferi și o autonomie mărită până la aproximativ 420 km conform standardului WLTP. Disponibilă inițial pe nivelul de echipare Shine, această nouă ofertă vine în completarea actualei versiuni de 136 CP disponibilă pentru Citroen e-C4 și e-C4 X.

Un nou motor electric sincron hibrid înlocuiește propulsorul electric sincron cu magnet permanent și dezvoltă o putere suplimentară de 20 CP. Pentru obținerea unor noi performanțe la capitolul autonomie noul sistem este alimentat de o baterie cu capacitatea de 54 kWh. Acumulatorul poate fi încărcat la stații rapide de până la 100 kW.

Lista de comenzi a fost deschisă deja pentru noile versiuni Citroen din segmentul C și prețurile de pornire valabile pentru piața din România încep de la 46.700 de euro.

Autonomie extinsă pentru Citroen e-C4 și e-C4 X

Citroen e-C4 și e-C4 X au primit un motor electric nou ce oferă mai multă putere și o autonomie extinsă. Noua unitate este un motor electric sincron hibrid (HSM) cu o putere de 156 CP, care oferă 20 CP față de motorul electric sincron cu magnet permanent. Noul motor este capabil să genereze un cuplu de 260 Nm, disponibil chiar de pornirea autoturismului.

Compania franceză oferă și o nouă baterie cu o capacitate de 54 kWh (4 kWh în plus). Acest acumulator este dotat cu reglare termică prin lichid și cu o pompă de căldură standard pentru încărcare rapidă. Bateria are în compunere 102 celule și 17 module. În loc de 60% nichel, 20% mangan și 20% cobalt, această baterie litiu-ion de înaltă tensiune are un raport mai mare de nichel (80% nichel, 10% mangan și 10% cobalt), rezultând o densitate energetică îmbunătățită și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Cu acest sistem de propulsie Citroen e-C4 și Citroen e-C4 X au o autonomie majorată cu 17% față de oferta electrică existentă și pot rula până la 420 km conform ciclului combinat WLTP cu o singură încărcare. Sistemul oferă posibilitatea de încărcare la stații rapide de până la 100 kW și în acest caz bateria poate fi încărcată de la 20% la 80& în 30 de minute.

Noile versiuni Citroen e-C4 și Citroen e-C4 X pot fi comandate din luna mai. Prețul de bază pentru e-C4 începe de la 46.700 de euro, iar e-C4 X poate fi configurat de la 47.700 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Citroen


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide