Un nou studiu arată că mașinile electrice nu sunt la fel de fiabile precum modelele termice

Autor: Ionuț Vîlciu 30 nov. 2023 Știri auto

Potrivit unui nou studiu, mașinile electrice ar fi mult mai puțin fiabile, comparativ cu mașinile ce folosesc motoare cu ardere internă.

Vehiculele electrice sunt mult mai puțin fiabile decât vehiculele propulsate de motoare cu ardere, conform rezultatelor sondajului privind satisfacția proprietarilor, realizat de Consumer Reports.

Potrivit Motor1, datele colectate de Consumer Reports de la proprietarii a peste 330.000 de vehicule fabricate începând cu anul 2000 și până în prezent arată că vehiculele electrice sunt cu 79% mai puțin fiabile decât vehiculele cu motor ICE, în ciuda mai puține piese în mișcare și a modelelor de transmisie mai simple.

Consumer Reports sugerează că noile tehnologii care apar din dezvoltarea vehiculelor electrice înseamnă că cei care le adoptă devreme vor trebui să facă față unor probleme înainte ca fiabilitatea să se îmbunătățească.

Modelele cu motorizări de tip plug-in hybrid nu s-au descurcat mai bine

Mașinile cu motorizări de tip plug-in hybrid sunt și mai rele când vine vorba de fiabilitate, cu 146% mai multe probleme înregistrate față de mașinile tradiționale pe benzină.

Cea mai mare surpriză a studiului vine de la hibrizii obișnuiți, poziționați drept cel mai fiabil tip propulsor. Consumer Reports spune că acest lucru se datorează faptului că tehnologia hibridă tradițională există de mulți ani, cu cumpărători care nu sunt la fel de preocupați să dețină cea mai recentă tehnologie.

Interesant este că vehiculele hibride tradiționale au obținut cele mai bune rezultate, producând cu 26% mai puține probleme față de vehiculele cu un simplu motor termic. Astfel, motorizările full-hybrid, așa cum regăsim pe foarte multe mașini din gama Toyota sau Lexus, spre exemplu, s-au dovedit a fi mai fiabile. În plus, se pare că acest tip de motorizare devine „noul diesel” grație eficienței mari de carburant. În plus, mașinile hibride sunt scutite de anumite taxe în anumite state.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide