Un noul regulament privind gestionarea parcărilor în Sectorul 3 al Capitalei a fost lansat în dezbatere publică

Autor: Mihai Morcovescu 08 iun. 2022 Știri auto
Un noul regulament privind gestionarea parcărilor în Sectorul 3 al Capitalei a fost lansat în dezbatere publică

Un nou proiect de regulament pentru gestionarea locurilor de parcare din Sectorul 3 al Capitalei a fost lansat în dezbatere publică. Acesta prevede, între altele, mărirea ariei de atribuire a locurilor de parcare de la 30 la 100 de metri faţă de imobilul unde locuieşte persoana solicitantă. Proictul este publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 3.

Mașinile parcate pe locuri plătite vor fi ridicate în Sectorul 3

Noile reglementări vizează alocarea unui al doilea loc de parcare pentru apartamentele cu mai mult de trei camere. De asemenea, există și o serie de prevederi mai clare referitoare la procedura de ridicare a automobilelor care sunt parcate un loc plătit.

„După ce am parcurs procedura de atribuire anul trecut am rămas cu peste 7.000 de locuri de parcare neatribuite. Ne dorim ca şi acestea să fie atribuite, nu de alta, dar cineva să se poată bucura de ele în mod oficial, în mod legal. În consecință, încercăm să dăm posibilitatea și celui de-al doilea loc pentru apartamentele care au mai mult de trei camere. Pentru cei care ocupă locul de parcare plătit şi nu lasă număr de telefon în parbriz, conform regulamentului, prevedem acum mult mai clar că maşina poate fi ridicată”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, într-un filmuleț postat pe pagina personală de Facebook.

Edilul sectorului 3 al Bucureștiului a mai precizat că se are în vedere îmbunătăţirea activităţii de gestionare a locurilor de parcare. Astfel, la sugestia cetățenilor, aria de atribuire a locurilor de parcare va fi mărită de la 30 m la 100 m. În plus, vor fi atribuite gratuit locuri de parcare persoanelor cu handicap. De asemenea, vor primi loc de parcare gratuit şi rudele de gradul 1 şi 2 ale persoanelor cu handicap permanent.

Propunerile pot fi consultate pe site-ul oicial al Primăriei Sectorului 3. Acestea sunt disponibile la secţiunea Consiliul Local, subsecţiunea Proiecte de hotărâri supuse dezbaterii publice.

Sugestiile şi opiniile referitoare la acest proiect de regulament pot fi trimise în scris până pe data de 6 noiembrie 2022, la adresa de e-mail [email protected] sau prin poștă, la adresa Primăria Sector 3, Calea Dudeşti nr. 191, Sector 3 – pentru Biroul Relații Consiliul Local.

Sursa: Primăria Sector 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide