Un octogenar a câștigat un proces bizar. Acum are dreptul să folosească această plăcuță de înmatriculare

Autor: ProMotor 27 feb. 2020 Știri auto

Un octogenar a câștigat un proces bizar. După patru ani, instanța i-a dat dreptate. Bărbatul are dreptul să folosească o plăcuță de înmatriculare cu un mesaj care va întoarce capete în trafic.

Galerie foto

Ben Hart din statul american Kentucky a ales plăcuțe de înmatriculare personalizate pentru mașina sa, un Jeep Grand Cherokee, pe vremea când locuia în statul Ohio. Pe acestea scrie “IMGOD” (“Eu sunt Dumnezeu”). Acestea au fost acceptate în Ohio, dar din 2016, când s-a mutat în Kentucky, nu a mai avut dreptul să le folosească. Mesajul redat de acestea a fost considerat vulgar și ofensator. “Acest mesaj poate distrage atenția șoferilor și poate duce la confruntări în trafic”, au explicat cei de la Biroul Transporturilor care i-au respins cererea.

Hart, care susține că este ateu, a respins motivația autorităților și s-a adresat instanței, cerând și ajutorul fundației Freedom from Religion.

Principalul argument al octogenarului în fața judecătorului a fost: “Nimeni nu poate demonstra că eu nu sunt Dumnezeu. Deci am dreptul să obțin un număr cu textul IM GOD”.

Instanța a decis că interdicția de a înregistra un astfel de număr de înmatriculare încalcă dreptul constituțional la liberă exprimare. Acum bărbatul nu numai că are dreptul să folosească plăcuțele, dar a primit și despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari. Mai mult, Biroul Transporturilor îi va acoperi și cheltuielile de judecată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide