Un Porsche 911 GT3, pe Autobahn, la 309 km/h. Maşina sună şi accelerează demenţial – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Un Porsche 911 GT3, pe Autobahn, la 309 km/h. Maşina sună şi accelerează demenţial – VIDEO

Băieţii de la AutoTopNL au luat la un test de viteză un Porsche 911 GT3 şi s-au dat cu el pe Autobahn. Tipul care-l conduce îi calcă pedala până la fabuloasa viteză de 309km / h. Maşina sună şi accelerează demenţial. Nu uitaţi să porniţi sunetul.  

VIDEO

 

Cum să supravieţuieşti pe Autobahn: ghid util 

În cazul în care te-ai gândit că o autostradă fără limită de viteză este uşor de parcurs, s-ar putea să te fi înşelat. Iată aici un ghid de bună purtare.

Dacă nu ai fost niciodată pe Autobahn, e bine bine ca atunci când o faci să o faci cu precauţie. În primul rând, pentru că nu toată reţeaua de autostradă este privilegiată de lipsa limitărilor de viteză. Da, exact, sunt porţiuni în care ai limită clară de viteză. Apoi, dacă ai o maşină care citeşte indicatoarele, nu te orienta doar după ce-ţi spune maşina. Unele indicatoare sunt electrice, montate pe pasarele.

Apoi, pentru porţiunile în care nu există limitare de viteză, există un set de „reguli de bun simţ” după care germanii se ghidează atunci când folosesc Autobahnul. De exemplu:

Există porţiuni fără restricţii în care viteza recomandată este de 130 km/h. În germană, denumirea este Richtgeschwindigkeit. Indicat ar fi ca atunci când vezi TIR-uri, pe o porţiune cu două benzi, să te aştepţi ca cineva să vrea să le depăşească. Aşa că nu te ţine de banda a doua cu podeaua la pământ, că nu e frumos. Şi nici sănătos.

În porţiunile cu limită de viteză – şi în cele cu viteză recomandată – este bine să urmezi regula Halber Tacho, adică să păstrezi o distanţă (în metri) de minim jumătate din viteza cu care rulezi (în km/h). De exemplu, rulezi în spatele unuia care merge cu 130 km/h, încearcă să ţii o distanţă de mini 65 de metri faţă de cel din faţă. Stâlpişorii albi reflectorizanţi de pe margine, care au o distanţă de 50 de metri între ei, ar trebui să fie un punct de referinţă util.

Rechtsfahrgebot este regula care îţi aminteşte că n-ai ce căuta pe banda din stânga decât dacă depăşeşti / devansezi. De asemenea, nu trebuie să depăşeşti prin dreapta. Niciodată. Şoferii care folosesc Autobahnul frecvent nu sunt obişnuiţi deloc cu procedura, iar chestia asta i-ar debusola puternic.

Şi, în cazul în care te afli pe bandă inferioară, verifică-ţi oglinda retrovizoare insistent înainte să progresezi către o bandă superioară. Şi dacă nu posezi vreo maşină care să meargă cu minim 300 km/h, nu sta pe ultima bandă pentru că „vreau să depăşesc şi TIR-ul ăsta înainte să mă bag înapoi”. Nu toată lumea merge ca descreierata acolo, însă ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să blochezi un Ferrari sau un Porsche sau un Koenigsegg.

Şi, din nou, ai grijă la indicatoare de viteză. Există camere radar nemarcate şi există maşini de poliţie nemarcate. Nu vrei să fii băgat în seamă de niciunele.Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide