Un primar din Timiș își testează angajații cu etilotestul

Un primar din Timiș își testează angajații cu etilotestul

Autor: ProMotor acum 3 luni Știri

Angajații primăriei din comuna timișeană Belinț vor fi puși să sufle în etilotest, după ce au fost prinși că merg la birtul din comună și apoi la lucru. Primarul a dat și sancțiuni, inclusiv unui șofer, dar degeaba, așa că a decis să cumpere un alcooltest. Se vor face periodic teste.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț care a fost nevoit să cumpere și mobilier de birou atunci când a ajuns în instituție, pentru că fostul edil părăsise clădirea cu tot cu mobilă, a schimbat regulamentul de ordine interioară pentru a-i opri pe angajați să nu mai meargă băuți la lucru. A luat și decizia să cumpere un alcooltest pentru a face testări periodice. Spune că localnicii din Belinț știu că unii angajați aveau obiceiul să meargă la barul din comună și apoi la lucru.

”O să-i testăm periodic, când o să considerăm că este necesar”

„Am decis să schimb regulamentul de ordine interioară, să avem control la fiecare mișcare. Nu au voie să meargă la barul din sat în timpul programului sau să consume băuturi alcoolice. Erau obiceiuri mai vechi, eu știam problema. O să-i testăm periodic, când o să considerăm că este necesar. Rămâne la latitudinea mea sau a persoanei care va primi dispoziție să testeze personalul. Am dat sancțiuni, de aceea am luat măsuri, să ne asigurăm. Dacă avem persoane din astea printre noi și nu știu ce e ăla bun simț, atunci trebuie să recurgem, din păcate, la așa ceva. Noi vrem seriozitate”, a declarat pentru site-ul tion.ro Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț.

Alcooltestul a fost achiziționat prin SEAP, costă aproape 3.000 de lei, echivalentul a 610 euro. Va ajunge probabil miercuri la primărie, mai spune edilul. A fost cumpărat de la o firmă din București cu tot cu imprimantă și muștiucuri, husă și manual de utilizare în limbile română și engleză.

Sursă: tion.ro

Tags:

Sursa foto: alcooltest.ro


Comentarii
Inchide