Un profesor de matematică a creat oglinda retrovizoare fără „unghi mort”

Autor: Laurenţiu Florescu 19 iun. 2012 Știri auto
Un profesor de matematică a creat oglinda retrovizoare fără „unghi mort”

De-a lungul anilor multe accidente, mai mult sau mai puţin grave, au fost cauzate de unghiul mort al oglinzii retrovizoare. Numeroşi constructori oferă sisteme de avertizare care atenţionează şoferul atunci când un alt vehicul se află în aşa zis-ul „unghi mort”. Andrew Hicks, profesor la Universitatea Drexel din Philadelphia a creat oglinda retrovizoare fără unghi mort.

După ce a folosit un algoritm matematic, profesorul a reuşit să obţină o oglindă cu un profil convex, care triplează câmpul vizual al şoferului, dar fără a distorsiona imaginea (puteţi observa în fotografia de deschidere). Hicks a început să lucreze la oglindă în anul 2008, după ce un prieten i-a propus să îi facă o oglindă mai bună pentru bicicletă.

Chiar dacă oglinda „magică” este o soluţie mult mai ieftină decât sistemele complexe de avertizare, sunt foarte puţine şanse ca aceasta să fie echipată în viitor pe maşinile de serie. În America, potrivit legii, oglinzile care echipează maşinile de serie trebuie să aibă un profil plat. Profesorul american susţine că a discutat cu mai mulţi producători de automobile şi toţi i-au spus că până la introducerea oglinzii în producţia de serie este un drum lung şi complicat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide