Un șofer a evitat în ultima clipă un pieton care traversa strada neregulamentar

Autor: Daniel Samoilă 30 dec. 2021 Știri auto
Un șofer a evitat în ultima clipă un pieton care traversa strada neregulamentar

Reacție remarcabilă a unui șofer. Acesta a evitat la limită o tragedie pe Drumul Național 71, ruta Târgoviște – București.

Șoferul unui autoturism l-a observat la timp pe un tânăr care traversa strada, fără să se asigure.

Pe imaginile de pe camera de bord a mașinii se poate observa cum un reflex uluitor al șoferului i-a salvat viața tânărului, care nu s-a asigurat când a trecut strada.

Foto – Adevărul.ro

Reflexul incredibil al unui șofer pe un Drum Național

Vezi video pe ADEVĂRUL.RO

Incidentul s-a petrecut pe 20 decembrie, în jurul prânzului. Tânărul a suferit un șoc după acel moment și a rămas „înghețat” pe marginea drumului. Și șoferul a avut nevoie de minute bune pentru a-și reveni.

De asemenea, pietonul a avut și un noroc imens. Bărbatul circula în localitate și viteza nu era ridicată.

Tânărul a traversat printr-un loc nepermis. Potrivit Codului Rutier, traversarea prin alt loc decât trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător prin semafoare sau indicatoare rutiere aduce o amendă cuprinsă între 416 și 624 de lei.

Caz similar în 2021: un șofer de TIR a evitat la milimetru o tragedie

Un caz similar s-a mai petrecut anul acesta. Un șofer de TIR a reușit să evite la milimetru un pieton, o femeie de 90 de ani, care îi sărise în față. Pe imagini s-a putut observa cum șoferul camionului trage de volan, intră pe contrasens, evită la milimetru pietonul, dar intră în gardul unei gospodării pe care-l distruge. Reușește să evite o tragedie în timp ce bătrâna care scapă cu viață ca prin urechile acului își vede de drum.

Georgian Dinu este numele șoferului. După acest incident, buzoianul în vârstă de 37 de ani a început să strângă numeroase mesaje de apreciere pe rețelele de socializare. Pe lângă like-uri și comentarii, un magazin online care vinde aparatură electronică s-a oferit să-l premieze pe șoferul erou cu o cameră de bord (dash cam).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide