Un șofer a făcut chip tuning unei Dacia Logan 0.9 TCE. Ce s-a întâmplat în timp ce testa accelerația mașinii? VIDEO

Autor: ProMotor 13 oct. 2020 Știri auto

Chip tuning este denumirea pentru conceptul de optimizare a softului mașinii, în vederea creșterii puterii. Realizare chip tuning-ului este o operațiune relativ simplă și constă în modificarea parametrilor de funcționare a motorului precum timpii de injecții, presiunea turbo și altele asemenea.

Proprietarul unei Dacia Logan de 90 de CP s-a săturat de puterea primită de mașină din fabrică, și, după un an și 53.000 km parcurși cu mașina, a decis să îi facă un chip tuning pentru mai multă putere. 300 de lei a costat tuning-ul pentru această, iar bărbatul aproximează că mașina a ajuns acum la între 105 – 110 CP.

Dacia Logan 0.9 TCE are între 105 – 110 CP după chip tuning

La mers normal, până în 3.000 de RPM mașina nu prezintă schimbări de putere față de cum era înainte de primirea modificărilor. Motorul este destul de mic și ca putere și din punct de vedere al cuplului. Acesta ar putea fi un lucru bun pentru că își păstrează consumul la mers normal.

Însă, după 3.000 – 3.500 RPM, motorul se simte mult mai puternic decât înainte. Deși nu a făcut o măsurătoarea profesionistă pentru a stabili noile performanțe, bărbatul poate să facă o comparație pertinentă având în vedere că a condus mașina 50.000 de km înainte să o modifice. El se declară mulțumit de investiția sa.

Mașina trage mai bine după 3.000 RPM

Legat de partea de consum, cel mai probabil mașina va consuma mai mult decât înainte, în momentele când șoferul calcă mai tare pedala de accelerație (peste 3.000 de ture), asta pentru că noua putere nu poate să vină din nimic, ea vine tot din combustibil ars, după cum mărturisește proprietarul pe YouTube.

Întâmplător, că tot scriam despre consum, în timp ce testează mașina, proprietarul rămâne fără gaz (minutul 6:26), chiar în momentul în care accelera pentru a arăta noua putere a mașinii. Toate detaliile despre cum se comportă Dacia Logan 0.9 TCE după chip tuning le găsiți în clipul de mai jos.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Silviu despre masini / YouTube



Comentarii
Inchide