Un șofer a rămas fără permisul auto la doar o zi după ce l-a obținut

Autor: Marius Vișan 12 aug. 2021 Știri auto
Un șofer a rămas fără permisul auto la doar o zi după ce l-a obținut

Un tânăr de 29 de ani, din judeţul Gorj, a fost lăsat fără permisul de conducere după doar o zi de când l-a obţinut.

Tânărul şofer a fost prins de un echipaj de la Poliţia Rutieră în timp ce circula cu 109 km/oră.

„Cu ocazia activitaţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto, 29 de ani, din comuna Godinesti, care conducea un autoturism pe raza localităţii Teleşti, cu o viteza de 109 km/h, pe un tronson de drum unde limita maxima legala admisa este de 50 km/h. Acesta era proaspăt posesor al permisului de conducere, fiind declarat admis pe data de 10.08.2021“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj pentru Adevărul.ro.

Razie eficientă a polițiștilor din Gorj

De asemenea, poliţiştii au mai depistat un alt conducator auto de 18 ani, care se deplasa cu o viteza de 119 km/h pe raza localităţii Cornesti.

Celor doi le-a fost ridicat dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu peste 2.600 lei în total.

Poliția Română a declanșat o acțiune de amploare

Ieri, 11 august, Poliția Română a declanșat o acțiune de amploare, în sistem integrat, pentru prevenirea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind depășirea, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Astfel, pe mai multe drumuri din țară, conducătorii auto au fost verificați alcoolscopic sau dacă au consumat substanțe psihoactive, le-au fost verificate documentele, iar împreună cu specialiști de la RAR, a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor.

Un val de accidente rutiere petrecute în ultima perioadă i-a determinat pe polițiști să ia măsuri. Potrivit Poliției Române, cele mai multe și mai grave accidente rutiere se produc vara, în perioada concediilor. Asta pentru că oamenii să grăbesc să ajungă mai repede la destinație și calcă pedala de accelerație mai multe decât trebuie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Rutieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide