Un șofer a salvat de la fier vechi ultimul autobuz Roman din țară

Autor: Daniel Samoilă 10 ian. 2022 Știri auto
Un șofer a salvat de la fier vechi ultimul autobuz Roman din țară

Un șofer român, care este pasionat de mașinile vechi, a salvat de la fier vechi ultimul autobuz model Roman Diesel 111 din România. Acum călătorește cu el prin turnee.

Este vorba despre Alexandru Constantinescu, cel care conduce trupa „The Cabarets”, o formație din București. El pleacă în turnee cu autobuzul produs la Brașov, singurul rămas funcțional în România în acest moment.

Șoferul care rulează cu autobuzul Roman a devenit cunoscut și după ce a apărut în filmul „La Plimbare cu RATA”, postat pe contul de Youtube Mașinistul.ro.

Un autobuz Roman, salvat de la fier vechi

Potrivit b365.ro, Alexandru Constantinescu a salvat de la fier vechi acest autobuz, care era folosit în perioada comunistă. El a cumpărat modelul Roman Diesel 111 RD de la o unitate militară din Sibiu, iar în bord avea numai 28.000 de kilometri.

“Când conduci un astfel de autobuz te simți repede Regele Șoselelor, toată lumea se uită la tine, toată lumea întoarce capul după tine”, spune Alexandru Constantinescu.

Când a luat autobuzul, acesta avea barele și roțile negre, bateria de aer era spartă, n-avea pompă de injecție și avea bordul puțin ruginit. L-a curățat și i-a pus o cutie de viteze nouă.

Alexandru Constantinescu a mai avut și o Dacia 1310, apoi un alt model Dacia, un Renault 16 și un autocar Mercedes-Benz IranNațional.

“O dată ce ai o mașină veche ți-o dorești și pe a doua. Dacă o ai pe a doua, cu siguranță ți-o vei dori și pe a treia. Și așa te trezești că ai o hală mare plină cu mașini. Când vrei să te plimbi vezi că una n-are aia, alta n-are aia. Te bucuri de ele, dar dacă este să scoți una să te plimbi este un întreg coșmar”, mai spune Constantinescu pentru b365.ro.

Foto: masinistul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube / Masinistul.ro



Comentarii
Inchide