Un şofer canadian s-a autodenunţat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Autor: Andrei Ştirbu 24 mart. 2015 Știri auto
Un şofer canadian s-a autodenunţat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Nu ştiu dacă mă enervează ceva mai tare decât un şofer beat (sau aflat sub influenţă de orice natură), în spatele volanului. Sincer, cred că aceşti şoferi sunt periculoşi şi atunci când sunt treji – pentru că a conduce beat necesită o părere foarte bună despre propria persoană, părere care nu dispare atunci când subiectul este neintoxicat. Însă tipul acesta… tipul acesta este eroul meu.

Donald Drummer, un sudor canadian de 55 de ani, a sunat la seviciul de urgenţă pentru a se autodenunţa. Se afla (încă) sub influenţa băuturilor alcoolice şi a hotărât că gestul ăsta prostesc trebuie să se oprească, înainte ca cineva să se rănească. Donald se lupta cu alcoolismul de ceva vreme. Cam de 10 ani.

Probabil că şi tu te-ai întrebat „păi şi cum «s-a trezit» conducând beat?”. Practic, Donald nu era băut în dimineaţa în care a sunat să se autodenunţe, ci suferea de pe urma serii crunte de dinainte. Era în drum către o agenţie a Forţelor de Muncă, la 16 kilometri depărtare de casă, când şi-a dat seama că tot ce se întâmplă în viaţa lui e stupid. Aşa că a oprit şi a sunat şi s-a autodenunţat.

În interviul pe care l-a dat aici, a zis că nu regretă decât faptul că presa a făcut tam-tam pe seama cazului său. Donald s-a înscris într-un program de dezintoxicare.

Ne pare rău, Donald, însă un aşa exemplu de onestitate şi tărie de caracter (câţi bărbaţi ai auzit tu recunoscând că fac ceva greşit, cu atât mai mult cu cât au probleme cu depedenţa?) chiar trebuie să fie auzit. S-ar putea să-i inspiri pe cei care sunt în situaţii similare cu a ta. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide