Un șofer din Arad a folosit o bormașină ca să golească rezervorul mașinii. Ce putea să se întâmple?

Autor: Bogdan Bârliga 03 apr. 2023 Știri auto

Deși acest eveniment a avut loc pe data de 1 aprilie Inspectoratul pentru Situații de Urgență susține că nu a fost vorba de o glumă. Un șofer din Arad a încercat să golească rezervorul unei mașini cu ajutorul unei bormașini și a reușit să dea foc autoturismului.

Presa locală susține că șoferul intenționa să predea mașina la un centru de colectare și a vrut să scoată combustibilul înainte să caseze autoturismul. Dar în loc să economisească banii plătiți pentru carburant acest șofer a reușit să rămână și fără mașină.

Ce se întâmplă dacă dai găuri cu o bormașină într-un rezervor auto

Pompierii Detaşamentului Arad, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, au fost solicitaţi să intervină pe data de 1 aprilie pentru stingerea unui incediu la un autoturism. Acțiunea a fost executată rapid și focul a fost stins înainte să provoace alte pagube. Când au fost demarate procedurile privind stabilirea cauzelor acestui incendiu situația a devenit interesantă. „Se pare că proprietarul maşinii a decis să predea autovehiculul la un centru de colectare a deşeurilor metalice. Însă, înainte de asta, a vrut să scoată câţiva litri de benzină care au mai rămas pe fundul rezervorului. Iar cea mai la îndemână metodă i s-a părut a fi găurirea rezervorului cu o maşină de găurit. Procedura i-a reuşit, doar că, în urma frecării burghiului de tabla rezervorului, au apărut câteva scântei care au aprins combustibilul. În secunda următoare, focul provocat de benzină a cuprins întregul autoturism, care a fost mistuit aproape în totalitate de flăcări” se arată într-un articol publicat de aradon.ro.

Cum trebuie scos carburantul din rezervor

Dacă dorim să scoatem din rezervorul mașinii o anumită cantitate de combustibil trebuie să folosim obligatoriu o pompă specială pentru acest procedeu. Dacă șoferul din Arad ar fi ales această soluție cu siguranță ar fi reușit să predea mașina la centrul de casare. Pe de altă parte pentru orice operație prin care se intervine asupra rezervorului unei mașini trebui luate câteva măsuri. Înainte de demontarea rezervorului de pe autoturism acesta trebuie golit și nu trebuie folosite unelte care pot provoca scântei. E bine să avem la îndemână și un extinctor pentru că putem să avem vapori de combustibili în rezervor, iar o intervenție rapidă ne poate salva de un incendiu de proporții.

Un șofer din Arad a folosit o bormașină ca să golească rezervorul mașinii – Video

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură Youtube / PresaSM


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide