Un startup rusesc va oferi superchargere mobile în Londra (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 27 dec. 2021 Știri auto

Un startup din Rusia va oferi britanicilor, începând cu 2022, stații de încărcare rapidă mobile pentru vehiculele electrice. Compania „L-Charge” își va oferi serviciile administrației din Londra, unde există o infrastructură de încărcare care nu mai poate face față cererii în continuă creștere.

Unitățile de încărcare mobile „L-Charge” vor putea fi accesate prin intermediul unei aplicații.

Rușii au singurul supercharger mobil din lume

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Încărcătoarele companiei sunt montate pe camioane. Acestea funcționează pe bază de gaz natural lichefiat (GNL), hidrogen sau un amestec din cele două. Acestea nu necesită conectare la rețea electrică. Superchargerele au nevoie de numai 5-7 minute pentru a încărca 80% bateria unui vehicul electric.

La Moscova, cei de la „L-Charge” dispun de singurul astfel de supercharger mobil din lume. În capitala rusă, cererea este de 5-6 solicitări de încărcare zilnic pe o piață care numără  circa 1.000 de vehicule electrice.

Startup-ul rusesc intenționează să crească producția de superchargere mobile la 2.000 de unități pe an. Compania moscovită este foarte aproape de a finaliza producția altor două superchargere.

În momentul în care va fi produs în masă, super încărcătorul mobil rusesc va costa aproximativ 176.000 de euro. Acesta va fi capabil să încarce aproximativ 25 de vehicule electrice într-o singură zi.

În luna noiembrie, rușii de la T-Charge au testat supercharger-ul lor mobil la Barcelona.

Supercharger-ul mobil va fi de două ori mai scump

Încărcătoarele alimentate cu GNL emit de trei ori mai puțin dioxid de carbon la 100 de kilometri comparativ cu mașinile diesel. În schimb, ele degajă mai mult decât încărcătoarele conectate la rețeaua de încărcare existentă în Europa. „L-Charge” intenționează să se implice în rețeaua continentală după serviciul va fi fost implementat în Londra.

Superchargerele sunt mai scumpe pentru clienți. Încărcătoarele mobile vor avea un cost de aproximativ 0,80 de euro cenți/kWh. Astfel, va fi circa 1,5-2 ori mai costisitoare comparativ cu variantele deja existente.

În momentul de față, în capitala Angliei circulă peste 700.000 de vehicule cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt complet electrice, arată platforma ZAP-MAP pentru proprietarii de mașini electrice. Rețeaua publică de încărcare numără aproximativ 28.000 de chargere, peste 9.000 fiind în Londra.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: L-Charge


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide