Un studiu arată că majoritatea germanilor își doresc o limită de viteză pe Autobahn

Autor: Robert Pindic 13 iun. 2023 Știri auto

Germania este renumită pentru sectoarele sale de drum fără limită de viteză. Însă, un studiu recent a relevat că germanii preferă impunerea unor astfel de restricții.

Vestitele Autobahn sunt autostrăzile Germaniei fără restricții în ceea ce privește viteza de circulație. Pasionați auto de pretutindeni vin chiar și din cele mai îndepărtate locuri pentru a circula fără limită de viteză pe șoselele Germaniei. Însă, datele recente arată faptul că societatea germană ar prefera impunerea restricțiilor de viteză pe aceste autostrăzi.

În prezent există câteva sectoare limitate, care au fost extinse de-a lungul anilor. Însă, faptul că Germania este singura țară din lume fără limită de viteză pe autostrăzi îi nemulțumește pe cetățeni.

Două treimi din germani doresc impunerea unei limite de viteză

Pentru a concretiza aceste opinii, Civey a realizat un studiu, la cererea Automobilwoche. Astfel, în primăvara acestui an, între martie și aprilie, s-au colectat opiniile a 5.000 de șoferi germani. Majoritatea eșantionului și-a exprimat părerea, doar 1% din participanți fiind indiferenți.

Studiul a concluzionat faptul că peste două treimi dintre germani sunt în favoarea impunerii unei limite de viteză pe toate segmentele de autostradă. Dintre aceștia, majoritatea preferă o limită de 130 km/h, urmată de variantele de 120 km/h și 140 km/h.

Cât despre categoriile de vârstă, tinerii au reprezentat cea mai mare opoziție în fața impunerii limitelor de viteză. 46% din persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au declarat că nu iși doresc restricții de viteză, în timp ce acest procentaj ajunge la 24%, pentru cei peste 65 de ani.

Doleanțele poporului german provin din numeroase motive

Parwiz Torgull expert în cadrul Civey, spune: „Știm din alte sondaje că diferite perspective se reunesc când vine vorba de limita generală de viteză – unii sunt preocupați în primul rând de siguranță, alții de protecția mediului sau, mai nou, de libertatea individuală”, citează Economica.

În Germania există peste 13.000 km de Autobahn, dintre care 40% sunt porțiuni cu limită de viteză. Există însă o viteză recomandată, anume de 130 km/h. Așa cum specifică Deutschland.de, viteza medie a mașinilor pe autostrăzile germaniei este de 125 km/h, sub limita de viteză dorită de majoritatea populației.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Economica, Civey, elements.envato.com


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide