Un supercar electric Rimac de două milioane de dolari este distrus pentru teste de siguranţă – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 11 luni Știri

Pentru a putea omologa hipercarul electric C_Two (1.888 CP), Rimac trebuie să se asigure că îndeplineşte toate standardele de performanţă, durabilitate, fiabilitate, şi nu în ultimul rând testele de siguranţă.

Acest proces include şi testarea accidentelor asemănătoare cu cele din lumea reală, deoarece simularea lor pe computer nu este suficientă, aşa că poate dura trei până la patru ani până se se treacă de la faza de concept, la prototip şi apoi la modelul de producţie.

Este interesant modul în care Rimac a folosit acelaşi prototip experimental pentru cinci tipuri de teste, înainte de a realiza şi un al şaselea test care implică rezistenţa acoperişului.

Imaginile cu distrugerea acestui prototip nu sunt tocmai plăcute, mai ales când ştim că un exemplar Rimac costă puţin peste două milioane de dolari.

Despre Rimac Automobili

Rimac Automobili este un producător croat de maşini cu sediul în Sveta Nedelja, Croaţia, care dezvoltă şi produce maşini sport electrice, trenuri de rulare şi pachete de baterii. Compania a fost fondată în 2009 de Mate Rimac.Viziunea sa era de a crea maşina sport pentru secolul XXI.

Primul model Rimac Automobili este Concept One, cunoscut drept cel mai rapid vehicul electric de producţie din lume. În cadrul celei de-a 88-a Salonului de la Geneva din martie 2018, compania a prezentat cel de-al doilea şi cel mai recent model al său, C_Two.

VIDEO

Citeşte şi 

Cum ştii când te lasă frânele. Care este secretul pentru curăţarea eficientă a plăcuţelor

A doua ţară din Europa care elimină limita de 130 km/h pe autostrăzi

Aproape 3.000 de maşini BMW şi Mini noi ruginesc într-un cimitir auto din Vancouver

Momentul în care un pickup Ford 6×6 nu e în stare să urce o mică rampă – VIDEOComentarii
Inchide