Un TIR condus de o șoferiță româncă, răsturnat de vânt în SUA

Autor: Daniel Samoilă 23 dec. 2021 Știri auto
Un TIR condus de o șoferiță româncă, răsturnat de vânt în SUA

Accident rar întâlnit pe șoselele din America. O șoferiță de TIR din România a trăit un incident bizar pe o autostradă din SUA.

Este vorba de Nora Tora, o româncă stabilită în Chicago, care conduce un camion de câteva tone de-a lungul Americii. TIR-ul pe care îl conducea a fost răsturnat pe șosea de la o rafală de vânt puternică.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de munții Nevadei, de lângă Las Vegas. Românca a povestit acest incident pe un grup de pe Facebook.

TIR-ul condus de o română, răsturnat pe șosea din SUA

Conform Adevărul.ro, românca susține că a condus normal, iar la un moment dat o pală de vând i-a ridicat roțile din dreapta de la trailer. Ea a încercat să frâneze și să redreseze mașina, dar a mai venit o a doua pală de vânt și a răsturnat TIR-ul.

Ea mai susține că centura de siguranță pe care o purta i-a salvat viața și că a scăpat doar cu câteva răni minore.

Nora Tara a spus că a fost ajutată de un localnic, care a anunțat poliția. Oamenii legii au cazat-o la un hotel din apropiere, după ce a petrecut mai multe ore în frig.

În cele din urmă a fost ajutată de un alt șofer român de TIR, care a condus 1.000 de mile ca să ajungă la locul unde a fost cazată și să o ducă la un aeroport, de unde să zboare către Chicago.

Povestea șoferiței de TIR care s-a răsturnat în munții Nevadei

”Ieri, în munţii Nevadei m-a răsturnat vântul. Odată trecută de Las Vegas, a început urcuşul în munţi, vremea s-a schimbat brusc, lapoviţă şi ninsoare, dar vântul a fost cel care m-a răsturnat.

Eu am condus în fiecare iarnă, prin condiţii dificile şi ştiu când să mă opresc, aici nu am avut unde să mă opresc, drumul cu o singură bandă în fiecare sens, fără refugiu.

Problema a fost că am fost foarte uşoară, doar 2.500 kilograme, nu am avut viteză, nu am condus pe Cruise control, deci am făcut totul aşa cum ar fi făcut orice şofer. Dacă aş fi avut unde să mă opresc în siguranţă aş fi făcut-o.

Acum când vă scriu sunt ok, ieri nu am putut nici să plâng (deşi sunt o smiorcăită la fiecare lucru trist şi dureros), atârnând de centură cu susul în jos, mi-a luat ceva timp să mă eliberez, am oprit motorul, am împins cu picioarele parbrizul şi am ieşit.

După 15 minute, timp în care am făcut înconjurul camionului să văd pagubele, s-a oprit un localnic şi mi-a promis că merge la prima casă, să anunţe poliţia, şi se întoarce înapoi să nu fiu singură.

Nu recepţie la telefon, frig şi vânt, în deşert, pe platoul munţilor. Omul s-a întors aşa cum mi-a promis şi m-a ajutat să-mi găsesc actele, poşeta, telefonul.

5 ore am îngheţat de frig, firma de remorcare după 5 ore s-a pornit spre mine şi s-au întors din cauza vizibilităţii zero şi a vântului. Poliţia m-a cazat la un hotel la 40 de mile de accident”, a povestit Nora Tora.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Nora Tora



Comentarii
Inchide