Una din cele mai noi tehnici de a obţine permisul, descoperită la Bucureşti [VIDEO]

Una din cele mai noi tehnici de a obţine permisul, descoperită la Bucureşti [VIDEO]

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

300 de euro, atâta costă să obţii carnetul de şofer folosind cea mai nouă tehnică de a da şpagă. O filmare cu camera ascunsă ne arată cum se ia carnetul „pe şpagă” în 2017. Oricine poate face asta într-un judeţ din sudul ţării. Pentru asta are nevoie de o viză de flotant şi câteva ore de condus.

Iată cum a decurs conversaţia dintre instructorul care intermedia procesul şi reporter: 

Reporter: „Legislaţia mai trebuie să o fac?
Instructor: „Nu, nu mai”.
Reporter: „A, deci facem direct traseul”.
Instructor: „Da”
Reporter: „Dar chiar trebuie sa fac 30 de ore? Se rezolvă?”
Instructor: „Eu zic să facem primele şedinţe ca oricum în primele 5 facem numai exerciţii, apoi dacă tu în 10 sedinţe, în 5 şedinţe, dacă crezi tu că e ok, eu îţi dau imediat dosarul

Pentru cei care vor neapărat să-şi ia carnetul dar nu reuşesc sub nicio formă, instructorul auto susţine că are la dispoziţie o filieră care ne asigură permisul de conducere, doar că trebuie să mergem în alt judeţ.


Instructor: „O să mergi cu un prieten de al meu, care are maşina identică, doar culoarea diferă. El cunoaşte bine acolo, te ia la sala, tot cu el te duci să dai sala acolo, pe urmă când te programează la o luna, dai traseul.”
Reporter: „Trebuie sa dau ceva, adică mă costă? Ca să ştiu”
Instructor: „300 de euro”.
Reporter: „300 de euro, ajutorul. Adică 300 de euro plus ăştia 11 milioane.”.
Instructor: „Asta e şcoala (adica 11 milioane)”

Nu se ştie exact câti şoferi au apelat la aceasta reţea care oferă permise de conducere pe tava contra unei sume de bani. Cert este ca anual obţin permis 100 de mii de români. Din cele 100 de şcoli inregistrate acum în Capitală, de exemplu, doar 15 ar avea profesori de legislatie care predau în mod real elevilor.

VIDEO

Sursă: stirileprotv.roComentarii
Inchide