Una dintre cele mai luxoase rulote din lume se vinde la licitație – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 16 dec. 2019 Știri auto

Una dintre cele mai luxoase rulote produse vreodată va fi vândută la o licitație a casei Leake Auctions, în Scottsdale (Arizona, SUA). Proprietarul acesteia, Lucas Lackner, a cumpărat rulota de la un pritene cu intenția de a o restaura în stil clasic.

Intră în Galeria FOTO

Modelul este un Westcraft Capistrano Calypso din 1950, una dintre cele mai lungi și rare modele produse de Westcraft în California, imediat după cel de-al doilea război mondial. Proprietarul a intenționat să o restaureze combinând cele mai moderne facilități de confort și funcționalitate fără să afecteze stilul și designul modelului original. Spre exemplu, toate luminile din interior sunt identice cu cele originale.

Ca sursă de inspirație, Lackner a ales designul Art Deco din anii ’30, dar în spatele panourilor din lemn se ascund cele mai moderne accesorii și ustensile. Astfel, televizoarele și sistemele audio Hi-Fi sunt printre cele mai performante ale momentului, în timp ce porturi USB și prize de încărcare pentru telefoane sunt ascunse atent privirilor, dar omniprezente. Sistemul de încălzire și cel de preparare al apei calde este, de asemenea, ultramodern, la fel ca și sistemul de aer condiționat.

Interiorul din lemn a necesitat o muncă intensivă pentru înlocuirea panourilor deteriorate. Cam jumătate dintre acestea au necesitat înlocuirea, iar cele noi au trebuit tratate în așa fel încât să nu se deosebească de cele originale, cu patina timpului.

Șasiul și suspensia au fost refăcute și ranforsate, cu o nouă structură de rezistență, în timp ce sistemul electric a primit un cablaj nou, capabil să suporte curentul mare cerut de aparatura modernă.

Intră în Galeria FOTO

Site-ul casei de licitații nu precizează care este prețul de pornire pentru această bijuterie pe roți, cei interesați fiind invitați să sune pentru mai multe informații. Având în vedere că numai procesul de restaurare l-a costat pe Lackner peste 600.000 de dolari (și a durat peste 11 ani), cel mai probabil este vorba de o sumă cu șapte cifre.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide