Una dintre maşinile lui Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie de Crăciun. UPDATE

Autor: Adrian Mihălţianu 02 dec. 2014 Știri auto

Casa de licitaţii Artmark va scoate la vânzare, cu ocazia licitaţiei de Crăciun din 9 decembrie 2014, una dintre maşinile deţinute de fostul dictator Nicolae Ceauşescu, iar preţul de pornire este de 4.000 de euro. Toate bune şi frumoase până aici. De fapt, probabil ai citit deja câte ceva despre acest subiect şi ţi-au sărit în ochi cuvintele „limuzină Chrysler” şi fotografia unui pachebot american decapotabil.

Uite care-i ideea: nu e nici limuzină, nici Chrysler.

Este vorba, de fapt, despre un Khodro Paykan dăruit drept cadou de Şahul Iranului, Mohammad Reza Pahlavi. N-ai auzit niciodată de aşa ceva? Nu-i nimic, probabil nici americanii nu au auzit de Dacia 1300 românească.

Vezi tu, Khodro Paykan nu e altceva decât o berlină construită în Iran din 1967 până în 2005 după planurile modelului britanic Rootes Hillman Hunter, iar apoi sub licenţă Chrysler Europe şi Peugeot.

Cel mai probabil, maşina scoasă la vânzare este chiar cea din poza de mai sus (via Paykan Hunter) şi, aşa cum poţi şi tu să vezi, este mai degrabă echivalentul iranian al maşinii naţionale decât limuzina despre care vorbeşte toată lumea.

Update 2 decembrie 2014:

Maşina lui Ceauşescu a fost prezentată în cadrul expoziţiei pentru licitaţia de Crăciun de la Artmark, iar pozele (găseşti mai multe în galerie) vorbesc de la sine. Exemplarul ce va fi scos la licitaţie este chiar cel din poza de mai sus. Preţul de pornire de 4.000 de euro a rămas neschimbat, aşa că poate te simţi norocos şi vrei să deţii o bucată de istorie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide