Unde se află Tesla Roadster a lui Elon Musk după doi ani în spațiu

Autor: ProMotor 23 feb. 2020 Știri auto

Sunt deja doi ani de când Elon Musk și-a lansat Tesla Roadster în spațiu cu o rachetă Falcon Heavy. Probabil că mulți se întreabă acum unde se află Tesla Roadster a lui Elon Musk după doi ani în spațiu.

Intră în Galeria FOTO

Programatorul Ben Pearson operează un site numit Where is Roadtser? care își propune să urmărească Tesla Roadster roșie, care a aparținut lui Elon Musk, și pe Starman, manechinul îmbrăcat în costum de cosmonaut care se află la volanul mașinii. Potrivit site-ului lui Pearson, Tesla lui Musk a parcurs peste 1,6 miliarde de kilometri prin spațiu de când a fost lansată în spațiu, pe 6 februarie 2018.

Aparent, Tesla Roadster se află la aproape 350 de milioane de kilometri de Pământ și călătorește cu o viteză de aproape 10.000 km/h – un Bugatti ar avea de ce să fie invidios. Starman ar trebui să fie acum aproape de Marte, dacă 155 de milioane de kilometri înseamnă aproape.

Sportiva cu propulsie electrică se află acum deja la a doua rotație în jurul Soarelui, iar cercetătorii au calculată că în 2091 se va apropia din nou de Pământ, la aproximativ 350.000 de kilometri.

Trebuie ținut însă cont că acestea sunt doar speculații, iar Tesla lui Musk nu poate fi urmărită cu precizie. În plus, nu se știe cum va rezista mașina și Starman de la volan radiațiilor din spațiu. Este foarte posibil ca manechinul să nici nu se mai afla în spatele volanului și să fi fost absorbit deja în abis.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide