Unele radare au avizele metrologice expirate!

Autor: Adrian Mihălţianu 22 mai 2013 Știri auto
Unele radare au avizele metrologice expirate!

Agentul, filmat cu telefonul mobil, recunoaşte că din martie aparatul este expirat, ceea ce înseamnă că măsuratorile nu au nicio valoare. În faţa imaginilor, şefii Poliţiei au anunţat că au fost trimise noi buletine de valabilitate.

Şoferiţa a fost oprită pentru că depăşise viteza legală cu 24 de km în localitate. În momentul în care a cerut poliţistului buletinul de metrologie acesta recunoaşte că-l are doar pe cel vechi care expirase de mult, iar cele noi, valabile, încă nu le-au ajuns. Deci, teoretic acel aparat radar nu avea în momentul respectiv verificarea metrologică, fapt care atrage nulitatea măsurătorii.

Cum putem scăpa de amenzi: este bine să cerem poliţiştilor buletinul metrologic, este un drept al fiecărui şofer. Dacă acest aparat nu are avizul la zi, atunci amenda poate fi contestată cu succes.

Evident, sfatul ProMotor este să respectaţi limitele de viteză şi astfel să evitaţi o serie de neplăceri. Dar e bine să ştiţi că aveţi acest drept de a verifica valabilitatea avizelor metrologice.

Mai multe informaţii pe stirileprotv.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide