Ungaria ar putea deschide o uzină de mașini electrice. Compania are deja o comandă de 100.000 de mașini pentru Amazon

Autor: ProMotor 11 feb. 2021 Știri auto

Ungaria ar putea atrage o nouă investiție în domeniul auto. Asta după ce compania auto americană Rivian a pus-o pe lista țărilor unde este interesată să deschidă prima uzină auto europeană.

Compania Rivian, susținută de Amazon, planifică deschiderea unei fabrici de vehicule în Europa, inclusiv pickup-uri și SUV-uri electrice. Rivian Automotive, producătorul de vehicule electrice susținut de Amazon, caută locații în Europa pentru a construi o nouă fabrică, scrie Bloomberg.com.

Rivian are o comandă de 100.000 de vehicule de la Amazon

Probabil că fabrica va produce mai întâi o autoutilitară destinată livrărilor pentru Amazon și, la scurt timp, va crea modele Rivian pentru clienți particulari. Deși încă nu a fost selectată nicio țară, mai multe nume sunt luate în considerare, inclusiv Marea Britanie, Germania și Ungaria. De asemenea, sunt luate în considerare și alte locuri din afara Uniunii Europene.

Rivian este văzut ca un potențial rival pentru Tesla, cel mai mare producător de vehicule cu baterii la nivel mondial. Compania cu sediul în Irvine, California, urmează să înceapă producția și livrările în SUA ale unui model pickup în iunie, urmat de un SUV în august.

Compania cu sediul în California ar vrea să se listeze în toamnă la bursă, cu o capitalizare de piață de 50 miliarde dolari. Rivian are o comandă de 100.000 de vehicule electrice utilitare de la Amazon, ținta ar fi ca 10.000 dintre ele să fie pe șosele în 2022 și toate cele 100.000 până în 2030.

Prima uzină a companiei va produce mașini din trimestrul al patrulea în orașul Normal din statul american Illinois și vor exista trei variante de furgonete electrice, cu autonomie de până la 240 km, scrie HotNews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rivian



Comentarii
Inchide