Uniqa Asigurări iese din piața RCA. Au mai rămas doar șapte „jucători”

Autor: Daniel Samoilă 29 nov. 2021 Știri auto
Uniqa Asigurări iese din piața RCA. Au mai rămas doar șapte „jucători”

După falimentul City Insurance piața de asigurări mai primește o lovitură. Uniqa Asigurări a primit aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a ieșit de pe piața RCA.

Pe zona de RCA vor mai rămâne doar șapte „jucători”: Euro­ins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali. Companiile au anunțat că în prima parte a anului 2021 au avut un volum cumulat al subînscrierilor de 1,19 miliarde de lei, adică 53% din volumul total al subînscrierilor pe piața RCA de 2,25 miliarde de lei.

Uniqa a avut, potrivit ASF, subînscrieri în valoare de 17 milioane de lei.

Uniqa Asigurări iese din piața RCA

Potrivit ZiarulFinanciar.ro, Uniqa Asigurări a informat ASF încă din luna septembrie intenția sa de a ieși de pe piața RCA. Aceștia au motivat ieșirea pentru că dețin doar 0,5% din piață, iar această zonă a adus mereu pierderi.

„Retragerea, la cerere, a autorizaţiei pen­tru practicarea asigurării obli­gatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin acci­dente de vehicule şi tramvaie (RCA) acordată societății Uniqa Asigurări”, a transmis ASF.

Falimentul City Insurance a cauzat mai multe efecte negative pentru piața RCA. Unul dintre efecte este acela că prețurile la polițele RCA s-au dublat sau triplat în unele cazuri, iar unele service-uri au luat hotărârea să refuze reparațiile în baza polițelor City Insurance, chiar înainte ca această companie să-și anunțe falimentul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ziarul Bursa



Comentarii
Inchide