Unul din cele 7 Koenigsegg One:1 produse vreodată, făcut praf în timpul unor teste | GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 iul. 2016 Știri auto

 


Suedezii de la Koenigsegg luau prin surprindere lumea în 2014 şi prezentau în premieră mondială, la Salonul Auto Geneva, modelul cu indicativul One:1. Doar şapte astfel de exemplare aveau să fie produse, iar unul dintre ele a ajuns să o sfârşească destul de prost. Un Koenigsegg One: 1 a fost implicat într-un accident grav pe Nürburgring, anunţă Motor1.com.

Suedezii efectuau o serie de teste ce urmau să stabilească un nou record pe Nürburgring, însă uypercar-ulului i s-au blocat frânele şi a intrat în gardul de protecţie. Cum a sfârşit puteţi vedea în imaginile din galeria foto

Pilotul a fost transportat la spital, iar conform relatărilor acesta este în afara oricărui pericol.

Numele One:1 vine de la raportul putere: greutate cu care va încerca să detroneze hipermaşini precum Bugatti Veyron şi Pagani Huayra. 

Pputerea maximă a motorului V8 de 5,0 litri ajunge, graţie montării a două turbocompresoare, la 1.360 CP, obţinuţi la o turaţie maximă de 7.500 rpm. Şi care sunt transmişi doar roţilor spate, prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj şi 7 trepte.

Masa totală a maşinii se cifrează la 1.360 kg, multe elemente ale caroseriei fiind înlocuite cu unele din fibră de carbon pentru uşurarea bolidului. Deci raportul putere/greutate este de 1:1. Adică One:1, clar?

Graţie optimizării aerodinamicii, în special prin modificări în partea inferioară, dar şi superioară a caroseriei, coeficientul Cx variază între 0,45 şi 0,50. Ceea ce se traduce printr-o viteză maximă de-a dreptul ameţitoare: 440 km/h. Demarajul 0-400 km/h durează circa 20 de secunde, iar frânarea de la 400 km/h necesită doar jumătate din acest timp.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide