Urmează doi ani plini pentru cehi. Skoda va lansa 19 noi modele

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Skoda a anunţat într-o conferinţă de presă planurile de a lansa 19 noi vehicule până la sfârşitul anului 2020.

Compania nu a dezvăluit exact toate cele 19 modele, dar a confirmat că unul dintre ele va fi o versiune de producţie a conceptului Vision X, care a debutat recent la Salonul Auto de la Geneva. Acesta va fi introdus în 2019 alături de alte modele ecologice, inclusiv Citigo EV şi Superb hibrid.

Un an mai târziu, compania va introduce versiunea de producţie a conceptului Vision E. Acesta va fi un vehicul cu baterie electrică bazat pe arhitectura MQB, care va susţine de asemenea mai multe modele Volkswagen, cum ar fi ID Buzz şi ID Crozz.

Skoda intenţionează să deţină în total zece vehicule electrificate, pe piaţă, până în 2025, iar compania va realiza acest lucru prin investirea a aproximativ 2 miliarde de euro în „electromobilitate şi servicii mobile” în următorii cinci ani.

Pe langa faptul ca vorbeau despre viitor, Skoda a aratat ca 2017 a fost cel mai de succes an – au livrat 1.200.500 de vehicule şi au avut un profit record de 1,6 miliarde de dolari.

Klaus-Dieter Schürmann, membru al consiliului de administraţie a creditat aceste realizări ca fiind rezultatul „implementării cu succes a strategiei SUV şi a îmbunătăţirii costurilor”.

În timp ce crossover-urile Kodiaq şi Karoq au fost veritabile „hit-uri”, Octavia a fost cel mai bine vândut model în 2017. China a reprezentat cea mai mare piaţă, cu 325.000 de livrări. Au urmat Germania (173.300), Republica Cehă (95.000) şi Marea Britanie (80.100).

Revenind la crossover-uri, Skoda a vândut aproape 100.000 de unităţi Kodiaq în primul an de vânzări. Karoq a fost de asemenea popular, compania a livrat 6.500 de unităţi în ultimele luni ale anului trecut.Comentarii
Inchide