Momentul în care un urs se sprijină de geamul deschis al unei mașini la Sinaia

Autor: Elena Luchian 28 iun. 2021 Știri auto

Imagini incredibile au devenit virale pe rețelele de socializare. Doi turiști au avut parte de o sperietură pe cinste. O filmare arată un urs sprijinit de geamul deschis al unei mașini la Sinaia.

GALERIE FOTO

Ce-i drept, cei doi turiști s-au expus cu inconștiență pericolului. Cei doi au văzut ursul pe drumul spre Cota 1400 din Sinaia și au oprit mașina. Ursul i-a privit și nu a părut prea interesat de autoturism. Turiștii au prins curaj și au deschis geamul din dreapta față ca să filmeze mai bine animalul.

La un moment dat, ursul s-a apropiat și s-a ridicat pe picioarele din spate. În filmare se poate observa cum una dintre labele din față, cu gheare uriașe, este sprijinită de geamul ușor deschis. Nu mult a lipsit să o întindă către persoana aflată în mașină pe locul din dreapta. Animalul privește înăuntru și se retrage.

Autoritățile fac apel la turiști: Feriți-vă de orice urs! Avertismentul e valabil și pentru cei aflați în mașini

Turiștii și-au forțat norocul, în ciuda faptului că autoritățile fac apel la cei care întâlnesc urși să nu se expună pericolului. Nici chiar cei aflați în mașini nu sunt în siguranță în fața unui animal furios.

Nu este prima dată când turiștii fac gesturi iresponsabile în preajma urșilor. În urmă cu un an, în timpul unui picnic la Cârțișoara, județul Sibiu, au fost vizitați de o ursoaică și de puii ei. Speriați, aceștia s-au adăpostit în mașină. Animalele înfometate au luat tot ce au găsit.

În filmarea făcută publică atunci de Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Sibiu, se poate observa cum un șofer se îndreaptă cu viteză către urșii care mâncau. Acesta încearcă astfel să-i gonească. În înregistrare nu  vede dacă șoferul a lovit într-adevăr animalele sau a frânat înainte de a le atinge.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide