Uzina Dacia din Mioveni oprește producția din cauza războiului din Ucraina

Autor: Marius Vișan 14 mart. 2022 Știri auto

Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia va fi oprită pentru mai multe zile, începând de luni, 14 martie, informează Profit.ro.

Decizia vine ca urmare a scăderii de comenzi de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia. Departamentul Cutii de Viteze își va întrerupe activitatea în zilele de 14, 18 și 21 martie 2022.

Angajații care vor rămâne acasă vor primi 85% din salariu și tichetele de masă aferente. La Mioveni sunt produse atât motoare, cât și cutii de viteze. De aici, cutiile sunt expediate inclusiv în Rusia, unde Groupe Renault are două uzine.

Despre Uzina Mecanica şi Sasiuri Dacia

Întinsă pe o suprafaţă de 16 hectare, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) a fost la momentul deschiderii cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima uzină din cadrul Grupului Renault în lume din punct de vedere al diversităţii proceselor.

În departamentele de fabricaţie ale Uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, se presează şi se sudează osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide