Uzina din Dingolfing a dat startul producţie noului BMW Seria 8 Coupé

Autor: ProMotor 06 iul. 2018 Știri auto

S-a dat startul producţiei noului BMW Seria 8 Coupé la uzina din Dingolfing. Noul model este construit dintr-un mix de materiale care include oţel, plastic, aluminiu şi fibră de carbon. Pe lângă structurile de susţinere din partea frontală şi cea spate ale automobilului, alte componente, precum acoperişul, uşile, capota şi scutul frontal ale noului BMW Seria 8 Coupé, sunt realizate din aluminiu.

În premieră pentru producţia de serie a unui model BMW, acoperişul este disponibil din plastic armat cu fibră de carbon. Această soluţie era rezervată până acum pentru modelele mărcii BMW M.

Uzina BMW Group din Dingolfing utilizează din ce în ce mai mult dispozitive „wearables”. Aceste tehnologii informatice mobile purtate pe corp susţin personalul în diferitele operaţiuni. Pe lângă mănuşile-scaner inteligente ProGlove, o aşa-numită „alarmă exotică” vor utiliza, de exemplu, alama cu vibraţie a unui smartwatch pentru alertarea personalului când un automobil cu opţiuni de echipare non-standard vine pe bandă şi necesită atenţie specială. 

Ochelarii de realitate virtuală au fost utilizaţi în premieră în pregătirea personalului de asamblare: procesele de asamblare specifice pentru noul BMW Seria 8 Coupé au fost filmate şi vizionate de angajaţi prin ochelarii VR. Aceasta le permite să se familiarizeze cu noul model şi procesele de echipare corecte înainte de începerea producţiei.

BMW 840d xDrive Coupé se bazează pe un motor diesel pentru a furniza tracţiune superioară şi consum de combustibil redus. Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, generează o putere maximă de 320 CP şi un cuplu maxim de 680 Nm.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide