Vacanța 2021: Nouă din zece români au planuri de vacanță anul acesta

Autor: George Cristea 27 mart. 2021 Știri auto

Dacă anul trecut cei mai mulți români au pus pauză planurilor de vacanță, anul acesta cei mai mulți și-au propusă să recupereze. Nouă din zece români au planuri de vacanță între perioada Paștelui și sfârșitul verii, a relevat un sondaj realizat de o platformă de rezervări hoteliere.

Intră în Galeria FOTO

Românii sunt optimiști că vaccinarea va duce la scăderea ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2, așa că au dat startul rezervărilor pentru vacanțele din acest an. Un studiu realizat realizat de o platformă de rezervări hoteliere pe 900 de români din întreaga țară a arătat că majoritatea covârșitoare (peste 90%) intenționează să călătorească în perioada următoare, de la Paște până la finalul verii.

Un sfert dintre respondenți au o rezervare fermă sau sunt în procesul de a rezerva o vacanță pentru perioada următoare. Chiar dacă nu au încă o rezervare, vor avea cât de curând, pentru că nouă din zece români preferă să îşi planifice din timp concediile şi achită vacanţa cu cel puţin o lună înainte de data sosirii.

Vacanța 2021: Nouă din zece români au planuri de vacanță. Ce bugete au alocat?

Din totalul celor chestionaţi, 28% caută opţiuni pentru concedii petrecute la mare, 42,5% pentru concediile petrecute la munte sau în zone liniştite şi retrase, în staţiuni balneare care oferă pachete de tratamente sau sejururi de tip city break. Sondajul nu arată câți români preferă să-și petreacă vacanța în țară și câți preferă destinațiile externe. În orice caz, Grecia și Bulgaria rămân destinațiile de top pentru turiștii români și în 2021.

Potrivit sondajului, majoritatea românilor respondenţi (47%) vor să aloce pentru o vacanţa în perioada următoare un buget mediu de 100 – 200 lei/cameră/noapte, 24% vor opta pentru unităţi de cazare unde preţul mediu/noapte este cuprins între 200 şi 300 lei, în timp ce 26% dintre români preferă să aloce un buget mediu de peste 300 lei/camera/noapte.

Peste o treime dintre turişti (38%) optează pentru vacanţe cuprinse între 5 – 7 zile şi 19% vor să aloce mai mult de şapte zile concediului de relaxare. În acelaşi timp, mai mult de jumătate (50%) dintre respondenţi susţin că vor călători alături de familie, iar aproape 30% plănuiesc să aibă o vacanţă în cuplu şi doar 18% cu un grup de prieteni.

sursa: G4Media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide