Val de accidente grave după căderile de zăpadă: trei morți după ce o mașină a lovit o utilitară de deszăpezire | VIDEO

Autor: George Cristea 11 ian. 2021 Știri auto

Un val de accidente grave s-a înregistrat pe șoselele din România după căderile masive de zăpadă din noaptea de duminică spre luni. Trei persoane au decedat după ce mașina acestora a lovit o utilitară de deszăpezire pe autostrada A1, în județul Sibiu.

Intră în Galeria FOTO

Dimineața de luni a început într-o notă sumbră, după ce numeroase rapoarte sosite din țară indicau o creștere masivă a numărului de accidente favorizate de carosabilul alunecos. Căderile de zăpadă din noaptea de duminică spre luni au provocat haos pe șoselele din România.

Într-unul dintre cele mai grave accidente din acest an, un autoturism a lovit o utilitară de deszăpezire pe autostrada A1 în zona Săliște din județul Sibiu, la kilometrul 270. Cinci persoane se aflau în mașină, trei dintre acestea pierzându-și viață. Alte două persoane aflate în mașină, cu vârste de circa 17 și 20 de ani, au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la UPU Sibiu, conștiente și politraumatizate.

Un alt accident grav s-a petrecut în județul Argeș, la Dumbrăveni, fiind implicate două autoturisme și un TIR care transporta butelii de oxigen. Se pare că patru persoane au fost scoase din mașini în stare gravă, una dintre acestea fiind declarată decedată în scurt timp.

Val de accidente grave după căderile de zăpadă: Șoferii fără experiență sunt primele victime

Și în județul Tulcea a fost semnalat un accident între un camion și un autoturism, care se deplasau în sensuri opuse pe DN22D între localitățile Horea și Mircea Vodă. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului autoturismului și a unui bărbat de 40 de ani din județul Brăila, pasager în aceeași mașină.

Numeroase alte accidente s-au produs fără implicarea altor mașini, prin pierderea controlului direcției. Spre exemplu, în localitatea Biliești din județul Vrancea, o șoferiță de 19 ani a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Tânăra de 19 ani și o pasageră de 18 ani au suferit leziuni ușoare, fiind preluate de ambulanță.

O altă mașină s-a răsturnat în județul Prahova, în comuna Berceni. Trei persoane se aflau într-un autoturism care s-a răsturnat, din care doi copii (10 ani și, respectiv, 1 an și 8 luni). Tatăl, aflat la volan, și bebelușul au fost transportați la spital, copilul fiind în stare gravă.

Primele zăpezi din an aduc, în mod tradițional, numărase accidente pe șoselele din țară. Chiar în această iarnă, numeroase mașini au fost avariate la prima zăpadă din acest an, în luna decembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide