Val de amenzi rutiere aplicate de polițiști în primul weekend de relaxare

Autor: ProMotor 18 mai 2020 Știri auto
Val de amenzi rutiere aplicate de polițiști în primul weekend de relaxare

Dacă până acum polițiștii aplicau amenzi doar pentru nerespectarea ordonanțelor militare, situația s-a schimbat dramatic după reluarea liberă a circulației. În primele zile de la ridicarea stării de urgență, s-a înregistrat un adevărat val de amenzi rutiere aplicate de polițiști.

După două luni de izolare, traficul a crescut sensibil, iar numărul șoferilor indisciplinați a fost proporțional de mare. Acest lucru devine evident după comunicarea cifrelor de către Poliția Rutieră: peste 600 de mii de lei este valoarea totală a amenzilor aplicate.

Val de amenzi rutiere: Câte procese verbale au completat polițiștii în primul weekend de relaxare?

Polițiștii rutieri au aplicat nu mai puțin de 1.200 de amenzi în primele zile de relaxare după ridicarea stării de urgență. Asta se traduce într-o valoare medie de 500 de lei pentru fiecare amendă, sau 3,5 puncte de amendă în limbajul Codului Rutier. Cele mai multe amenzi au fost date pentru șoferii prinși cu viteză peste limita legală, cei care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau pentru că au trecut pe culoarea roșie a semaforului.

De asemenea, în primul weekend după relaxarea restricțiilor de circulație, polițiștii au suspendat 175 de permise de conducere și 60 de certificate de înmatriculare. În plus, s-au înregistrat 12 accidente rutiere grave.

Valorile de trafic au crescut vizibil și în cursul zilei de luni, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine în București. Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, „valorile de trafic de azi dimineață sunt cu 20% mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, și anume joi”. De altfel, traficul s-a schimbat dramatic în perioada de pandemie, iar acum vedem o întoarcere la normal din acest punct de vedere.

Chiar dacă Gabriela Firea recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun, pe care le consideră sigure și rapide, mulți oameni aleg mașina personală pentru a se proteja de o posibilă infectare cu virusul COVID-19. Gabriela Firea recunoaște că nu întotdeauna cetățenii respectă regula de a purta mască la urcarea în mijloacele de transport.

„Acolo unde au fost controlorii STB s-au respectat indicațiile epidemiologilor (…), masca a fost pusă pe nas și pe gură. Acolo unde colegii nu au reușit să ajungă în toate stațiile, conducătorii auto ne-au spus că din nefericire au fost și incidente. Trebuie să înțelegem că masca nu este un moft și nu este o cerință absurdă a autorităților, ci protejează propria persoană și este o dovadă de respect pentru celelate persoane”, a declarat Gabriela Firea.

De săptămâna viitoare, Firea a anunțat transformarea unor artere rutiere în zone pietonale pe perioada weekendului, pentru a încuraja mișcarea și a permite distanțarea fizică.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide