Valentino Rossi va participa la GT World Challenge Europe

Autor: Daniel Samoilă 16 ian. 2022 Știri auto
Valentino Rossi va participa la GT World Challenge Europe

Valentino Rossi, legenda MotoGP-ului, își continuă activitatea în motorsport, în ciuda vârstei sale – 42 de ani. Acesta va participa anul acesta  la GT World Challenge Europe.

Rossi va colabora cu echipa WRT și va pilota un model Audi în acest campionat. El a început testele într-un Audi R8 GT3, la finalul lunii decembrie, în Valencia.

Rossi va participa în toate cele zece etape ale campionatului cu echipa Audi, care a câștigat titlul constructorilor anul trecut. Italianul va lua parte și la Sprint Cup și Cupa de Anduranță. În prezent, nu se știe cine vor fi coechipierii săi.

Foto: Motorsport.com

Valentino Rossi va pilota un Audi

„Toată lumea știe că am fost întotdeauna un mare fan al curselor de mașini și că am fost mereu interesat să concurez pe patru roți, odată ce cariera mea în MotoGP se va încheia. Acum sunt complet disponibil pentru a mă dedica unui program de curse auto la un nivel înalt și cu o abordare profesională corectă”, a declarat Rossi, potrivit Motorsport.com.

„Testul pe care l-am făcut la Valencia a fost extrem de pozitiv pentru ambele părți, în ceea ce privește feedback-ul tehnic și abordarea de lucru, iar de acolo am pornit lucrurile. Îi urăm bun venit lui Vale în familia WRT și sunt sigur că vom avea parte de o experiență foarte interesantă pentru amândoi”, a anunțat și Vincent Vosse, șeful echipei WRT.

Prima etapă a campionatului GT World Challenge Europe va fi la Imola, în perioada 1-3 aprilie 2022.

De asemenea, Rossi va continua să fie implicat și în MotoGP. VR46, echipa sa, va participa la clasa regină în actuala stagiune cu piloții Luca Marini și Marco Bezzecchi.

Rossi a câștigat cele șapte titluri mondiale în Moto GP în 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008 și 2009. Italianul a cucerit titlurile mondiale alături de Honda și Yamaha.

În 2021 a încheiat pe locul 18 în clasamentul general, cu doar 44 de puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide