Valori de trafic crescute pe sensul către munte. Cum se mai poate ajunge în stațiunile montane Bușteni și Azuga?

Autor: ProMotor 05 feb. 2021 Știri auto
Valori de trafic crescute pe sensul către munte. Cum se mai poate ajunge în stațiunile montane Bușteni și Azuga?

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că valorile de trafic înregistrate astăzi, 5 februarie, au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se în coloană pe raza localității Comarnic, județul Prahova, precum și în stațiunile montane Bușteni și Azuga.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să respecte indicațiile polițiștilor și să mărească distanța între vehicule pentru a putea opri în condiții de siguranță, dacă situația o impune.

Pentru evitarea aglomerației, călătoriile trebuie planificate din timp, luând în considerare folosirea unor rute alternative, care pot fi mai puțin tranzitate.

Rutele alternative spre munte

Astfel, pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– Autostrada A3 – DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov;

– Autostrada A1 – București – Pitești – DN 73 – Câmpulung – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 – Târgoviște – DN 72A Câmpulung – DN 73 – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 Târgoviște – Sinaia.

Rute alternative la întoarcerea în București dinspre munte

Poliția recomandă conducătorilor auto, care vor reveni duminică în București, la finalul weekendului petrecut pe raza stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, să ia în considerare folosirea rutelor alternative la planificarea călătoriei. Pentru traseul DN 1 Brașov – Ploiești – București pot fi utilizate următoarele artere rutiere:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Recomandările Poliției Rutiere

Având în vedere condițiile de iarnă, oamenii legii recomandă adaptarea vitezei, creșterea distanței de siguranță între autovehicule și respectarea indicațiilor polițiștilor rutieri.

”Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte”, recomandă Poliţia Română.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide