Vameșii din Filipine au distrus mașini de lux în valoare de 1 milion de euro

Autor: Cristian Agatie 20 iun. 2021 Știri auto

Vameșii din Filipine au distrus 21 de mașini de lux în valoare de 1 milion de euro în cadrul unei campanii de imagine prin care autoritățile vor să dea o lecție traficanților de mașini.

Intră în Galeria FOTO

Așa ar putea arăta platoul de filmare pentru un film din seria Fast and Furious, dar adevărul este unul mult mai trist. Toate mașinile din fotografie, pentru care orice român care se respectă și-ar vinde și mama, au fost condamnate la distrugere, iar sentința este dusă la îndeplinire de cupa mizerabilă a unui excavator. Da, chiar și în cazul vedetei lotului, un McLaren 620R.

Alături de acesta, sub cupa excavatorului au mai sfârșit Lotus, un Bentley, un 911, un SLK, un Genesis Coupé, dar și un cabriolet Solara. De departe, însă, McLaren este cel mai valoros – numai 350 de exemplare au fost fabricate. Distrugerea unuia este astfel aproape un sacrilegiu, dar și un act care va duce la creșterea substanțială a valorii celor care mai sunt încă pe șosele sau în colecțiile private.

Vameșii din Filipine au distrus mașini de lux în valoare de 1 milion de euro. Care este motivul

Acțiunea nu este singulară – autoritățile din Filipine desfășoară astfel de acte abominabile de mai mulți ani. Liderul țării, dictatorul Rodrigo Duterte, și-a făcut un titlu de glorie nu doar din a împușca traficanții, ci și din a distruge mașinile importate ilegal în țară. În ultima astfel de acțiune au fost distruse mașini în valoare de peste un milion de euro. Este vorba de două capturi diferite, una de 14 SUV-uri Mitsubishi și alta care cuprinde șapte mașini sport, printre care și McLaren-ul din fotografii.

Rodrigo Duterte a ordonat astfel de distrugeri și în trecut, începând cu 2018, un eveniment în care un buldozer a trecut peste mașini valorând în total peste 7 milioane de euro. În 2019, Duterte a recidivat cu un lot de mașini valorând peste un milion de euro. Printre mașinile distruse s-a aflat și un Ferrari 360 Spider. Imaginile sunt suficient de tragice pentru a-i dori toate nenorocirile din lume nebunului de Duterte. Dar, ce putem spune, viața e dură. Toate aceste distrugeri au un scop, susține Duterte, iar acela este descurajarea importurilor ilegale de mașini.

sursa: Road&Track

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide