Vândut cu 11 milioane de dolari: Ford GT40 din 1968

Autor: Adrian Mihălţianu 21 aug. 2012 Știri auto

Modelul de curse, pe numele său complet Ford GT40 Gulf/Mirage Lightweight Racing Car, a participat cu succes la competiţii de raliuri precum cele organizate la Le Mans sau Daytona, pentru ca mai târziu să fie folosită la filmările filmului „Le Mans”. Trecutul glorios din lumea motosport este marcat pe caroseria Fordului GT40 de culoarea bleu a acesteia, aceeaşi ca a echipei de raliuri Gulf, precum şi de dunga aurie de pe capotă.

Ca performanţe, GT40 beneficiază de un motor V8 capabil să scoată 440 CP la 6.800 rpm, o cutie manuală în 5 trepte şi frâne pe discuri ventilate. De asemenea, GT40 se numără printre primele modele de raliuri pe care a fost implementată tehnologia componentelor din fibră de carbon cu scopul reducerii greutăţii.

Prin vânzarea sa pentru 11 milioane de dolari, modelul s-a alăturat altor maşini vândute cu peste 1 milion de dolari în cadrul aceleiaşi licitaţii organizate de RM Auctions. Printre astfel de modele se numără un Ferrari 410 S din 1955 care s-a vândut pentru 8,25 milioane de dolari, un model Horch 853A Special Roadster de aproximativ 5 milioane de dolari şi un Mercedes-Benz CLK-GTR din 1998, vîndut cu 1,1 milioane de dolari. Puteţi admira faimosul model accesând galeria foto aferentă articolului precum şi materialul video de mai jos.

VOI CE ZICEŢI, MERITĂ ACEST FORD GT40 ENORMA SUMĂ DE 11 MILIOANE DE DOLARI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide