Verificarea corectă a mașinilor second hand înainte de achiziție. Țara de proveniență este un nou artificiu al pieței de auto rulate

Autor: ProMotor 31 iul. 2023 Știri auto
Verificarea corectă a mașinilor second hand înainte de achiziție. Țara de proveniență este un nou artificiu al pieței de auto rulate

Achiziția unei mașini rulate poate fi un real eșec dacă datele autovehiculului nu sunt verificate și certificate de un distribuitor experimentat din piața auto.

Riscurile sunt multiple și survin din modul în care a fost exploatată anterior mașina SH și de istoricul acesteia.

Dacă modificarea kilometrajului sau ascunderea istoricului de accidente sunt modalități deja bine cunoscute în piața de autovehicule rulate, noi date scot la iveală încă o varianta de inducere în eroare a clientului: conform datelor furnizate de partenerul Țiriac Auto Rulate, CarVertical, volume semnificative de autovehicule rulate sunt înregistrate în Germania doar pentru a fi revândute cu avantajul locației, deși anterior nu au avut nicio legătură concretă cu această țară atât de relevantă pentru industria auto.

Peste 85.000 de autovehicule fals declarate drept germane anual

Conform analizelor recente, 4.3% din mașinile rulate scoase la vânzare în Germania nu au fost conduse pe drumurile nemțești. Raportând acest procent la cele 2 milioane de autovehicule rulate scoase către comercializare anual în Germania, un volum de cel puțin 85.000 de unități auto rulate sunt înregistrate strict pentru a induce clientul în eroare la achiziție.

Calitatea înaltă a mașinilor aparținând mărcilor germane, precum Mercedes-Benz, BMW sau Audi, reprezintă un argument indiscutabil al Germaniei, la fel cu nivelul ridicat de infrastructură rutieră – drumuri bine întreținute și autostrăzi vaste. Totuși proveniența germană nu garantează un istoric impecabil sau o întreținere anterioară corespunzătoare. Iar mai nou, din păcate, nici proveniența reală a mașinilor rulate scoase la vânzare în Germania.

Cum se poate proteja clientul?

Cel mai facil și la îndemână mod în care clientul poate evita capcanele întinse de înregistrările sau de istoricul modificat al mașinii SH este de a se adresa unui distribuitor consacrat, recunoscut în piață și cu expertiză în domeniu. Aici, clienții beneficiază de verificări temeinice realizate asupra mașinilor rulate local sau de import. În plus, prin parteneriatele cu diverse platforme care reunesc date despre milioane de unități auto rulate din întreaga lume, clientul are acces la întreg istoricul mașinii. Iar daca dorința acestuia este pentru o mașină din Germania, compania poate garanta cu succes proveniența corectă a acesteia.

Clienții informați corespunzător au acces astfel la o achiziție transparentă și corectă, independent de originea vizată a mașinii rulate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Țiriac Auto



Comentarii
Inchide