Veste bună pentru cei care vor mașini rulate: taxa auto nu se aplică nici în 2020

Autor: ProMotor 19 ian. 2020 Știri auto
Veste bună pentru cei care vor mașini rulate: taxa auto nu se aplică nici în 2020

Românii care vor să-și cumpere mașini rulate în 2020 primesc o veste bună. Taxa auto nu se va aplica nici anul acesta mașinilor aduse din străinătate.

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor rulate aduse de peste hotare a fost eliminată în anul 2007, după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement, catalogând-o drept ilegală și somând Guvernul să renunțe la această taxă.

Comisia Europeană a solicitat Agenției Naționale de Administrare Fiscală să returneze banii plătitorilor, procedură finalizată în toamna anului trecut.

Ministrul Mediului admite că taxa auto contravenea normelor europene. “În momentul de față, nu avem în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor un draft de proiect despre o nouă posibilă taxă auto […] Anul acesta, cu siguranță, excludem, pentru că asta a fost decizia Executivului”, susține Costel Alexe, care anticipează însă o invazie de mașini rulate aduse din străinătate.

Ministrul Alexe recunoaște că pe adresa Ministerului Mediului vin săptămânal numeroase plângeri privind calitatea aerului:

“Noi astăzi, din cauza faptului că s-au închis ochii privind poluarea aerului, calitatea aerului, deșeuri, avem foarte multe procedure de infringement pe relația cu Comisia Europeană și foarte multe probleme de mediu, pe care

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide