Veste bună pentru sfârşitul anului: preţul benzinei ar putea scădea sub 5,5 lei/litru

Autor: Iulian Dnistran 29 nov. 2014 Știri auto
Veste bună pentru sfârşitul anului: preţul benzinei ar putea scădea sub 5,5 lei/litru

Preţul benzinei în România ar putea scădea sub 5,5 lei/litru, scriu cei de la Digi24, care vorbesc despre reuniunea celor 12 mari exportatori de petrol ai lumii. Mai exact, OPEC a hotărât să menţină nivelul producţiei de ţiţei la 30 de milioane de barili pentru următoarele şase luni, ceea ce va duce la o scădere a preţurilor pentru consumatorii finali, fiindcă nu există destulă cerere, iar petrolul a ajuns deja la cel mai mic preţ din ultimii patru ani.

După anunţul secretarului general al OPEC, preţul unui baril de petrol a ajuns la 73 de dolari pe bursa din Londra, iar unii analişti estimează că ar putea ajunge chiar şi la 60 de dolari, ceea ce se va simţi şi în preţurile finale ale carburanţilor vânduţi în România.

„Dacă ar fi să facem un calcul estimativ, am putea obţine un cost al carburanţilor în jurul lui 5,42 – 5,43 lei/litru, dar trebuie menţionat că există un decalaj cu care preţul petrolului este reflectat în costul final al carburanţilor”, a spus analistul Claudiu Cazacu pentru Digi24.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide