Veste bună: putem radia din circulație o mașină și online. Vestea proastă: contul se poate face doar la ghișeu

Autor: Bogdan Bârliga 24 feb. 2023 Știri auto

Dacă ai avut ceva de rezolvat legat de mașină ai stat cu siguranță câteva ore pe holurile de la Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI).

Între timp autoritățile încearcă să mai simplifice lucrurile, dar aparatul birocratic din România nu este atât de ușor de învins.

Servicii online doar la ghișeu

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) a început de ceva vreme să ofere și câteva servicii online pentru a se alinia instituțiilor similare din restul țărilor din Uniunea Europeană.

Problema este că la noi lucrurile se fac într-un stil propriu și depunerea actelor doar la ghișeu pentru obținerea unui cont online pare să fie singura soluție posibilă.

Pe site-ul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) la secțiunea Servicii online se poate accesa o altă secțiune denumită Servicii Integral Online.

În această secțiune apar două servicii pe care în teorie le putem accesa fără se ne deplasăm la sediul instituției: Radiere Vehicule și Păstrare Număr de Înmatriculare.

Până acum toate bune și aproape că avem motive de sărbătorit. Dar în momentul în care vrem să accesăm unul dintre aceste servicii primim următorul mesaj:

„Pentru accesarea acestui serviciu aveți nevoie de un cont. Contul se poate obține la ghișeul oricărui Serviciu Public Comunitar Regim Permise de conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Dacă aveți deja un cont, vă rugăm folosiți secțiunea Contul meu – Autentificare.”

Acest lucru înseamnă în mare că sunt oferite noi servicii online, dar în realitate nu s-a schimbat nimic și trebuie să ajungem obligatoriu la sediul instituției.

Cum procedăm dacă trebuie să radiem o mașină

Pentru că la acest moment ne dăm seama că serviciile online oferite de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) sunt practic identice cu prezentarea fizică la ghișeu iată care sunt pașii necesari pentru radierea unui vehicul din circulație la cererea propietarului.

În primul rând avem nevoie de următoarele acte:

  1. Cerere solicitant
  2. Dovada depozității într-un spațiu adecvat
  3. Plăcuțele de înmatriculare
  4. Certificatul original de înmatriculare
  5. Cartea de identitate a vehiculului în original
  6. Certificat de atestare fiscală
  7. Certificat de radiere – 3 exemplare
  8. Actul de identitate al solicitantului

Cu aceste acte puse bine într-un dosar ne putem deplasa la sediul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) ca să ne facem un cont online și să le depunem ulterior prin intermediul serviciului Radiere Vehicule sau dacă tot am ajuns acolo luăm un bon de ordine și pierdem câteva ore ca să le depunem fizic la ghișeu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura site Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI), Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide