Veste proastă pentru fanii lui Volkswagen Passat: Producția va fi oprită

Autor: George Cristea 22 nov. 2020 Știri auto

Volkswagen Passat este unul dintre cele mai populare modele de clasă medie în Europa. Cu toate acestea, oficialii grupului Volkswagen au o veste proastă pentru fanii lui Passat.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă vinde cele mai multe mașini din lume, grupul Volkswagen nu pare să înțeleagă una dintre cele mai important piețe ale sale. În Statele Unite, modelele Volkswagen nu s-au bucurat întotdeauna de succes, iar exemplul cel mai clar este VW Phaeton, care a fost un eșec răsunător tocmai din această cauză.

Un alt model care pare condamnat să-i împărtășească soarta este Volkswagen Passat. Mai exact, versiunea americană a lui Passat, care se produce în Statele Unite, la uzina din Chattanooga (Tennessee). În ciuda prețului accesibil, care pornește de la 22.995 de dolari, Volkswagen a vândut numai 14.000 de unități în 2019. Chiar și ciudățelul Beetle a găsit mai mulți cumpărători – peste 17.000 în aceeași perioadă.

Veste proastă pentru fanii lui Volkswagen Passat: Când iese din fabricație

Cauzele eșecului lui Volkswagen Passat pe continentul american ar putea fi designul banal, dar și interiorul spartan. Chiar și atunci când Passat este configurat cu toate opțiunile, acesta arată sărăcăcios în comparație cu rivaluu Toyota Camry și Honda Accord, modele foarte populare în Statele Unite și care sunt produse, de asemenea, local. În plus, piața americană pare să consume cu predilecție SUV-uri i pick-up-uri, tot mai puțini clienți fiind atrași de sedanuri.

În aceste condiții, nu este de mirare că oficialii Volkswagen au anunțat că versiunea americană a lui Passat va fi deconectată de la aparate începând cu anul de model 2023. După această dată, Volkswagen speră ca producția lui ID.4, care va fi fabricat la Chattanoohe din 2022, să ajungă la capacitatea maximă. La aceeași fabrică Volkswagen va produce în continuare SUV-urile Atlas și Atlas Cross.

Modelul ID.4 este foarte important pentru Volkswagen, care intenționeze să-l vândă la un preț de circa 35.000 de dolari înainte de aplicarea stimulentelor federale. Chiar dacă ID.4 este o idee mai mic decât Tesla Model Y, nu este greu să intuim intențiile producătorului german.

Din fericire, versiunea europeană a lui Passat nu va fi afectată de decizia din Statele Unite. De fapt, Volkswagen investește deja într-o nouă fabrică în care să producă sedanul de familie, alături de modelul echivalent Skoda Superb. A noua generație a modelului este așteptată să fie lansată pe piață tot în 2023 având la bază o versiune îmbunătățită a platformei MQB.

sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide