Veste proastă pentru cei care preferă transmisia manuală. Șefii de la Volkswagen au decis

Autor: Elena Luchian 29 aug. 2021 Știri auto

Cei care preferă transmisia manuală primesc o veste proastă de la Volkswagen. Zilele schimbătorului de viteze sunt numărate.

GALERIE FOTO

Volkswagen face eforturi pentru a reduce costurile. Una dintre metode este renunțarea la transmisia manuală, prioritizând cutia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Începutul sfârșitului pentru pedala de ambreiaj și pentru schimbătorul de viteze va fi în anul 2023. Primul model care nu va mai fi disponibil cu transmisie manuală ar putea fi chiar noua generație Tiguan, așteptată să-și facă apariția chiar în acel an. Sunt șanse foarte mari să se întâmple la fel cu viitorul Passat, programat să-și facă apariția tot în 2023. Surse neoficiale vorbesc despre un Passat disponibil exclusiv în versiune break, nemții renunțând astfel la caroseria tip sedan.

Potrivit publicației germane auto motor und sport, este pasul firesc înainte de trecerea la propulsia electrică. Acest lucru trebuie să se întâmple înainte de 2035, anul propus de Comisia Europeană pentru eliminarea completă a motoarelor convenționale.

Volkswagen renunță la transmisia manuală. Ce vor face Skoda și SEAT?

Planurile companiei Volkswagen privind cutia manuală vor afecta și celelalte brand-uri ale grupului auto. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Skoda și SEAT, de exemplu, companii care folosesc aceleași soluții tehnice pentru modelele lor. Lucrurile par clare pentru Superb de la Skoda, model construit pe aceeași linie de asamblare ca și Passat, la uzina din Bratislava, Slovacia.

Nemții au confirmat că va exista o a noua generație Golf. Cel mai probabil, nici aceasta nu va mai primi transmisia manuală. Vor fi forțate de împrejurări să apeleze la aceeași soluție modele precum Octavia de la Skoda și Leon de la SEAT.

Potrivit unui raport Jato Dynamics, dintr-un total de 5.838 de mașini vândute în Germania, doar 1.870 de unități au fost comandate cu transmisie manuală. 218 dintre acestea au fost cu cinci trepte, iar 1.652 au fost cu șase trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide