Veștile proaste continuă pentru șoferi. Înlocuirea anvelopelor este mai scumpă în acest an

Autor: Adrian Somai 17 oct. 2022 Știri auto

Iarna este din ce în ce mai aproape, temperaturile reci și vremea capricioasă intrandu-și deja în drepturi în unele zone ale țării. Nu e de mirare că numeroși șoferi s-au decis în ultimele zile să meargă la service cu mașina pe care o conduc pentru a își schimba anvelopele. Au avut însă o surpriză, înlocuirea anvelopelor dovedindu-se a fi mai scumpă în acest an.

Veștile proaste continuă să vină pentru șoferii din țara noastră, înlocuirea anvelopelor urmând să scoată din buzunarul acestora sume mai mari în comparație cu ultimii ani. Potrivit primelor mărturii, șoferii au fost nevoiți să cumpere anvelope de iarnă cu aproximativ 20% mai scumpe decât în anul precedent. Asta nu este însă tot, specialiștii avertizând că prețurile vor mai crește în perioada următoare.

Nu este tot însă, și manopera urmând să coste mai mult în acest an, din cauza facturilor din ce în ce mai mari la energia electrică. Criza războiului din Ucraina a provocat o adevărată undă de șoc pe piața energiei din Europa și nu numai, prețurile la energie crescând semnificativ.

Prețurile ar putea crește și mai mult

Dacă anul trecut un șofer era nevoit să scoată din buzunar aproximativ 200 – 250 de lei pentru schimbarea anvelopelor, la începutul acestei ierni costul manoperei a ajuns la aproximativ 300 de lei. În plus, în funcție de costul utilităților, prețul manoperei ar putea crește în perioada următoare, în special începând cu luna noiembrie.

În aceste condiții, nu ne mai rămâne să spunem decât un singur lucru: “cu cât mai repede, cu atât mai bine!”. Șoferii care știu că trebuie să își schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă ar face bine să se grăbească în acest sens pentru a evita scumpirile din perioada următoare. În plus, în acest fel vor evita și aglomerația specifică lunilor noiembrie și decembrie.

Sursa: Digi24

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide