Victorie de etapă pentru șoferi: Proiectul „Străzi deschise” a fost sistat

Autor: Cristian Agatie 29 sept. 2021 Știri auto

Victorie de etapă pentru șoferi, care s-a confruntat în weekenduri cu coșmarul bulevardelor închise: Proiectul „Străzi deschise” a fost sistat, motivul oficial fiind depășirea ratei de 6 la mie pentru infectarea cu Covid în București.

Intră în Galeria FOTO

Șoferii din București pot răsufla ușurați, nu vor mai întâlni bulevarde închise în weekend. Proiectul „Străzi deschise”, prin care o serie de străzi din centrul Bucureștiului deveneau pietonale în weekend, va fi suspendat. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„Ținând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit azi 6 la mie în București, proiectul de week-end «Străzi Deschise» va fi suspendat. Apelez la înțelegerea bucureștenilor în legătură cu această decizie și sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă. Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor. Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleșit de acest val patru”, a scris edilul, pe pagina de Facebook.

Proiectul Străzi deschise a fost sistat. Ce restricții intră în vigoare în București

Proiectul „Străzi deschise”, prin care șapte zone din centrul Capitalei erau transformate în artere pietonale, la fiecare sfârșit de săptămână, a demarat anul acesta la data de 29 mai. Ca și în ceilalți ani, însă, proiectul ia o pauză în timpul sezonului rece, când apetitul bucureștenilor pentru plimbări pe jos scade considerabil. Anul acesta, suspendarea proiectului a venit o idee mai devreme, pe fondul creșterii accelerate a numărului de persoane infectate cu Covid. În mod normal, Proiectul Străzi deschise era programat să se desfășoare până pe 17 octombrie.

Rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,33 la mia de locuitori în Capitală, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti. Conform regulilor, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții privind carantina de noapte și de weekend:

  • persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere
  • persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde
  • magazinele se închid la ora 18.00
  • restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu
  • sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic.
Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide