VIDEO: Cât de sigură e o copie chinezească a unui model european

Autor: Iulian Dnistran 08 dec. 2014 Știri auto
VIDEO: Cât de sigură e o copie chinezească a unui model european

Oricât de atrăgătoare ar fi ideea unui automobil care arată aproape la fel ca originalul, dar care costă de trei ori mai puţin, trebuie să ştii că producerea unei maşini implică mai mult decât nişte panouri de caroserie desenate după fotografii făcute la saloanele auto internaţionale.

Vorbesc, evident, despre copiile chinezeşti ale modelelor europene. Am scris despre Landwind X7, care nu e altceva decât o copie neruşinată a crossoverului britanic Range Rover Evoque, iar acum a intrat în lumina reflectoarelor modelul numit Lifan 320, despre care s-a spus că arată ca un Mini Cooper desenat după o descriere amănunţită făcută prin telefon.

Lifan 320 nu e o maşină foarte nouă, dar abia acum a fost testată de o organizaţie care se ocupă cu notarea siguranţei în caz de accident. Mai exact, cei de la Latin NCAP au luat un Lifan 320 şi l-au supus la un crash test frontal la viteza de 64 km/h. Rezultatul a fost dezastruos: zero stele pentru pasageri şi zero stele pentru copii. Un rezultat asemănător a fost obţinut în India de Maruti Suzuki Swift şi Datsun Go, iar principala cauză pentru acest scor a fost, din nou, lipsa airbagurilor.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide