VIDEO. Cauţi o maşină SH? Află cât la sută din oferte sunt ţepe

Autor: Marius Vișan 20 ian. 2016 Știri auto
VIDEO. Cauţi o maşină SH? Află cât la sută din oferte sunt ţepe

 

Când ai intrat în hora achiziţionării unei maşini SH posibilităţile de a fi păcălit sunt extrem de mari. Samsarii sunt şi ei pe mai multe categorii, fie consacraţi, care fac asta în fiecare zi, ca pe o meserie, fie diverse persoane care încearcă să-şi vând maşina pentru a-şi cumpăra una mai bună. O bună parte din aceştia vor încerca să ascundă probleme mai mici, sau mai mari, pentru a-şi vinde marfa. Potrivit unor specialişi contactaţi de Stirileprotv.ro, 80% dintre maşinile rulate scoase la vânzare pot avea probleme ascunse. 

În acest context au aparut aşa numiţii detectivi auto care, la cererea potenţialilor clienţi, verifică contra-cost autoturismele înainte de a fi achiziţionate.

Unul dintre aceşti specialişti este Mihai Cune. El verifică cu ajutorul seriei motorului dacă maşina a fost furată şi dacă menţiunea ”fără accident” din anunţ este adevărată. 

Citeşte şi STUDIU. Află care este cel mai mare ”duşman” al condusului. VIDEO

Citeşte şi VIDEO. Maşinile Terminatorului. Cu ce se plimbă Arnold Schwarzenegger pe străzile din Beverly Hills

Specialiştii au făcut nişte calcule şi au ajuns la concluzia că (citeşte aici cum s-a făcut calculul), atunci când vine vorba de achiziţionarea unei maşini SH de pe internet, un client are şanse în proporţie de 60% să dea peste una cu vicii ascunse, fie a fost furată, fie a avut multe daune (posibil daune totale). Unul din posibilele indicii privind ţeapa ar putea fie chiar menţiunea ”fără accident”.

Alex Govoreanu, un astfel de specialist în maşini rulate, are o platforma online care le permite clienţilor să calculeze preţul de piaţă al unei maşini. Ceea ce la început pare a fi o afacere bună poate ascunde o păcăleală, spune Alex, iar unii samsari s-au reinventat, se poartă la costum, işi fac un firmă pe care scrie Dealer, doar că în realitate sunt nişte impostori. 

Din păcate, în Romania nu există site-uri gratuite unde poţi verifica istoricul maşinilor. În Vestul Europei şi SUA, tocmai pentru a-i proteja pe clienţi există site-uri unde te poţi asigura că anunţul de vânzare a unei maşini este sau nu real. 

Citeşte şi Şi-a parcat maşina aiurea şi a blocat circulaţia autobuzelor în Piaţa Romană. Ce mesaj a primit pe lunetă – FOTO

Citeşte şi VIDEO. Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola

Citeşte şi Care sunt cele patru tipologii de şoferi români periculoşi la volan

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide