VIDEO. Chinezii vor lansa un rival pentru camionul Tesla Semi

Autor: Daniel Samoilă 12 nov. 2021 Știri auto

Camionul electric Tesla Semi va avea un rival pe măsură. O companie din China va lansa un model care va concura modelul  americanilor de la Telsa.

Este vorba despre compania Geely. Chinezii urmează să introducă pe piață un model extrem de confortabil pentru șofer. Modelul „Homtruck” va fi produs și livrat în toată lumea începând cu anul 2024.

Intră în Galeria FOTO

Noul vehicul electric va fi dotat și cu un spațiu suplimentar cu baterii, pachete de baterii interminabile și motor hybrid pe bază de matanol.

Detalii despre autonomie, viteza maximă sau puterea motoarelor nu au fost dezvăluite de cei de la Geely. Acest camion va dispune de tehnologie avansată, precum conectivitate 5G sau tehnologie de conducere autonomă.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=P0AgskJEdrI&ab_channel=GeelyGroup

Noul camion rival al Tesla Semi va fi extrem de confortabil

Camionul construit de compania chineză va fi extrem de confortabil pentru șofer. Printre dotări se numără o mini-bucătărie, duș, toaletă, pat, frigider și o mașină de spălat rufe, potrivit insideevs.com.

Totodată, camionul va dispune și de o cameră de înaltă rezoluție pentru a-l supraveghea pe șofer în permanență. De asemenea, în exteriorul mașinii vor fi montați senzori pentru a-l avertiza pe șofer despre ce se întâmplă în trafic și pentru a primi recomandări de rute.

În plus, producătorul de camioane susține că sistemul de management al energiei poate gestiona alimentarea cu energie sau combustibil a Homtruck pentru a obține cea mai optimă performanță economică, putând, de asemenea, să recomande șoferului rute optime de realimentare sau reîncărcare.

Interesant este că și interiorul va fi realizat din plastic reciclat și bambus.

Acest noul model Homtruck urmează să fie comercializat în Europa, Coreea, Japonia și America de Nord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Insideevs.com



Comentarii
Inchide